Thursday, August 9, 2012

tAnPa nAmA : mAsA dEpAN


dengan lafaz Bismillah ....
salam belog ..

malam semua .. heheh... pagi yg buta ini dengan berbekalkan mata yang tahan tidak mengantuk.. aku mahu membebel sket...hahah...xmo dgr close belog aku..hade haku hesah? huh!

s00ry .. bkn nak kasar pun .. tp mmg betul xske better la ttp.. xde la pe2 yang tersakit terase ketika membaca belog aku ni ^^ xpaksa pun okeh ..

oritee~ jgn buang masa .. tajuk entry kali ini adlh mengenai MASA DEPAN ... korg ada terpikir x masa depan korang mcm mana? erm.. kdg2 nk pikir ni complicated kan .. aku pun skunk tgh pikir.. pe masa depan aku nti..masa depan ni mesti related dgn masa yg AKAN kita lalui dan berkadar langsung dengan umur...


selepas bln jun aku tamat pengajian .. aku dah terpikir nak buat apa .. 1st sekali aku dah terpikir nk kerja.. alasan aku adlh sbb nk tampung adik2 aku n parents aku yg dah bersara ...sebnrnya..aku ada pasang niat gak nak smbg dlm dgree civil dan juga part 2 archi..tp spt biasa ia melibatkan masa kan..? bg aku masa adlh amt penting sekali..wang tidak menjadi satu kekangan sbb wang buleh di cari..tetapi masa?

cita-cita aku ingin menjadi seorang jurutera yang lead org bwhn .. aku suke jadi director...tapi setelah menanam cinta di archi ni..aku mula mahu jadi arkitek .. entahla .. dalam delima sekarang .. bile aku cite planning ni kat kengkawan ..ramai kata aku GILA ! sbb dlm planning aku xde pun selit psl kawen .. ye lah..org dok skunk invite event kat fB .. aku plk dok pikir psl nk keje ,smbg blaja,smbg blaja ... ektuali .. SAPE TAK NAK KAWEN OI!!!!!!!!!!

ok.cover sket..ehem ehem ... psl jodoh tu .. aku mmg bulat2 da serah pd Allah .. mmg aku dah putus harapan .. dulu aku pernah suke kat seseorang but he's not like me.. then when my feeling appear again for someone i closed , i rse enough la..mmg sakit..so aku rasa biarkan perasaan itu berlalu .. da mls.. kalo dia tau tak psl2 hbgn aku n dia terputus mcm yg lepas.. so biarlah rahsia .. Allah kno the better for me ^^ ..so pasal JODOH aku xde senarai sgt.. biar lah di terselit dlm masa aku merancang MASA depan aku ni dlm waktu yg sesuai .. ameen ^^

" walaupun hati kita cakap xnak pikir...tapi minda kita selalu tertanya..sebenarnya ....sape la pemilik tulang rusuk ini ... T_T .. tapi kita yakin dgn janji Allah ^^ "

pelemPANG !!!!!! kembali kepasa tajuk entry ...so, fokus pada masa depan .. kerja vs smbg belajar .. nak tak nak..aku kena choose samada aku nk go through arkitek..o aku kejar engnr .. mana leh tamak derr.. so aku kena ptskan mana satu yg sesuai dgn aku ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku harap aku dapat di beri petunjuk yg mana satu jln cerah utk aku..aku mahu bls jasa ayahibu serta memberi kehidupan yg lebik baik kepada fmly aku sendiri ...
ya Allah permudahkanla.....ameen..


thank you Allah ..

wasslam .. selamat malam

tinta dari iRmE134


2 comments:

  1. oooo.. heheeh~ dah2 la bemonolog~ weheee

    ReplyDelete
  2. untung lerr org tu belog dia lg canggih ^^

    ReplyDelete