Thursday, August 9, 2012

tAnPa nAmA : mAsA dEpAN


dengan lafaz Bismillah ....
salam belog ..

malam semua .. heheh... pagi yg buta ini dengan berbekalkan mata yang tahan tidak mengantuk.. aku mahu membebel sket...hahah...xmo dgr close belog aku..hade haku hesah? huh!

s00ry .. bkn nak kasar pun .. tp mmg betul xske better la ttp.. xde la pe2 yang tersakit terase ketika membaca belog aku ni ^^ xpaksa pun okeh ..

oritee~ jgn buang masa .. tajuk entry kali ini adlh mengenai MASA DEPAN ... korg ada terpikir x masa depan korang mcm mana? erm.. kdg2 nk pikir ni complicated kan .. aku pun skunk tgh pikir.. pe masa depan aku nti..masa depan ni mesti related dgn masa yg AKAN kita lalui dan berkadar langsung dengan umur...


selepas bln jun aku tamat pengajian .. aku dah terpikir nak buat apa .. 1st sekali aku dah terpikir nk kerja.. alasan aku adlh sbb nk tampung adik2 aku n parents aku yg dah bersara ...sebnrnya..aku ada pasang niat gak nak smbg dlm dgree civil dan juga part 2 archi..tp spt biasa ia melibatkan masa kan..? bg aku masa adlh amt penting sekali..wang tidak menjadi satu kekangan sbb wang buleh di cari..tetapi masa?

cita-cita aku ingin menjadi seorang jurutera yang lead org bwhn .. aku suke jadi director...tapi setelah menanam cinta di archi ni..aku mula mahu jadi arkitek .. entahla .. dalam delima sekarang .. bile aku cite planning ni kat kengkawan ..ramai kata aku GILA ! sbb dlm planning aku xde pun selit psl kawen .. ye lah..org dok skunk invite event kat fB .. aku plk dok pikir psl nk keje ,smbg blaja,smbg blaja ... ektuali .. SAPE TAK NAK KAWEN OI!!!!!!!!!!

ok.cover sket..ehem ehem ... psl jodoh tu .. aku mmg bulat2 da serah pd Allah .. mmg aku dah putus harapan .. dulu aku pernah suke kat seseorang but he's not like me.. then when my feeling appear again for someone i closed , i rse enough la..mmg sakit..so aku rasa biarkan perasaan itu berlalu .. da mls.. kalo dia tau tak psl2 hbgn aku n dia terputus mcm yg lepas.. so biarlah rahsia .. Allah kno the better for me ^^ ..so pasal JODOH aku xde senarai sgt.. biar lah di terselit dlm masa aku merancang MASA depan aku ni dlm waktu yg sesuai .. ameen ^^

" walaupun hati kita cakap xnak pikir...tapi minda kita selalu tertanya..sebenarnya ....sape la pemilik tulang rusuk ini ... T_T .. tapi kita yakin dgn janji Allah ^^ "

pelemPANG !!!!!! kembali kepasa tajuk entry ...so, fokus pada masa depan .. kerja vs smbg belajar .. nak tak nak..aku kena choose samada aku nk go through arkitek..o aku kejar engnr .. mana leh tamak derr.. so aku kena ptskan mana satu yg sesuai dgn aku ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku harap aku dapat di beri petunjuk yg mana satu jln cerah utk aku..aku mahu bls jasa ayahibu serta memberi kehidupan yg lebik baik kepada fmly aku sendiri ...
ya Allah permudahkanla.....ameen..


thank you Allah ..

wasslam .. selamat malam

tinta dari iRmE134


Tuesday, August 7, 2012

tAnPa nAmA : mAAf


dengan lafaz Bismillah.....

Salam belog~



Dah lama aku xcoretkan dalam belog ni ... b4 ni mmg la bz skit (mata ke atas) .. tapi di sebabkan kebusanan yang melanda tahap dewa ni , jadi aku try and error je menaip .. dlm pala hotak ni dok pikir pe yang aku nk bebel sengsorang dalam belog yang naif ni (mata ke atas sekali lagi) ...

b4 ni aku ada gak skodeng belog2 orang lain ... dan resultnya .. 'perghhhhhhhhhhhhhhh' .. so korang pahm2 je la mengapa aku mem'pergh' sedemikian rupa .. ~xpe la..belog aku tulils ni pun sesaje kan.. hahahah .. *pasan betul*

maafla..byk tol aku miss nak story mory... tapi di sebabkan kekangan masa .. aku xde masa nak bercoret dalam belog ni.. padahal byk je cite nak aku kongsi ... maaf sesangat ...

di sebabkan aku sedang meminta maaf sekarang.. aku ada la story berkaitan dengan maaf..kebetulan pulak sekarang buln ramadhan bulan mulia..tinggal seminggu lebih lagi nak raya..so seminggu lebih lagi la kita bermaafan ek.... (asal raya je ke nk bermaafan?)

dah menjadi tradisi pulak time raya je nak bermaafan .. time day by day xnak pulak..haish..insan insan ... sebenarnya .. aku sedang memikir tentang seseorang ni ... dia ni dah terima maaf aku ke ..? erm .. mesti pelik kan..cecite cecite.. nak cite la ni ..

cerita itu bermula di sini ......

di pendekkan cite .. aku knl budak tu time aku skull kat uitmpp dulu .. ms tu aku agk sengal gak la.. then d sbbkan course yg aku hamik ni ramai lelaki..maka harusla group aku ni xmeriah pompuan.. nak dipendekkan cite lagi aku knl bdk lelaki ini sem 04 .. then mula2 aku ske la kacau beliau.. aku pantang tgk bdk2 pendiam mcm aku ni ..erk so aku ske la usik musik .. then ntah cm ne .. usik punya usik .. tanpa aku sedar hati ku terusik sekali .. nak di pendekkan cite aku mula admire dia..nak dipendekkan cite bile dia tau je aku ske dia..dia nak xnak lyn aku je..aku mule2 terase la..asal dia ni kan..kwn2 je la..hati ske mana leh pakse .. sbb itu belakang cite .. tp dia lyn aku cm sadis la... pendekkan cite lagi .. sedar xsedar aku admire dia smpai la sem akhir .. gile kan .. mmg sadis la.. aku ni kalo da ske mmg setia..eceh! then aftr grad kami bwk haluan msg2 .. nak dipendekkan cite .. masa dia smbg blaja dgree , aku dgr dia da 'berkawan rapat' dengan seseorang .. keciwa? gile kentang xkechiwa .. ~ aku frust gak la bile dgr..tapi bluring cm ne nak menonggeng secara frust ... hahaha... tapi bile aku dgr, trus aku remove fren list dr fb aku .. hohoho.. kejam kan..yela..seorang gadis suci telah kechiwa... then di pendekkan punya cite .. satu hari tu aku meet ngn besfren aku .. beliau pun bkk cite ..

" Tan, ko remove dia ek dr frenz list fb ko? "

" eh,cm ne ko tau ni?" sambil buat muka comel ^^,
" dah dah la tu tan, xbaik ko buat dia cm tu,dia xsalah pun.cuba ko matang skit mcm aku "

" ala, aku tak sengaja la " perlahan je nada aku
" so, ko nak aku buat pe ni ? "

" ko mtk maaf kat dia, jelaskan perkara snbr.katakan yang ko mmg xsengaja. cite lama cite lama. then request nak kwn ngn dia semula "

aku terdiam ..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


atas nasihat besfren aku tu..aku mula la meng'fren' alik dgn beliau sambil mtk maaf ....

salam..

sory la kalo terrremove .. mengremove..diremove .. ko..kerana itu bkn sengaja .. huhu..

aku yg slh..so can we be frenz again..kalo sudi add la ek..^^ adios amigos..~


result nya ??????????????
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.

still pending

ermm.. sebenarnya..apa yg aku harapkan agr dpt berkwn dgn dia semula .. itu je xde niat yang lain.. psl perasaan aku terhadap dia dah mmg xde .. sbb itu cerita lama..cerita lama di mana aku belum mahir lagi utk menguruskan perasaan aku tentang cinta.. kini aku rasa aku sudah dewasa dan dpt menilai ttg cinta dlm makna yang sebenar ...

kepada sahabat ku itu.. andai tak mahu approve aku pun xpe.. tapi sila maafkan aku ttg semua perkara yang dulu ..

oleh itu, selamat menjalani ibadah puasa & salam aidilfitri kepada saudara/i belog sekalian .. hehehhehe

wassalam

~tinta iRmE~

Thursday, August 2, 2012

tAnPa nAmA : weLkam bCk ~he

dengan Lafaz Bismillah....

salam bloggers .. ehem..dah lama xupdate blog..
actually.. byk yang nak di kongsikan .. pe2 pun tggu cite dr aku derr...~

wasSaLaM ;p