Wednesday, February 23, 2011

tAnPa nAmA - senarai ke'busy'an aku

dengan lafaz Bismillah ..
^^,y

salam bLog .. sihat? harap sihat..aku je makin tak sihat ...!!! hahahaha... banyak kerja..tapi macam tak de kerja.. perlu cari inspirasi dulu..jenguk2 studio sebelah ... aha! dapat dah ^^,
~ngeeee~
(miang di situ ..~)

aish... cUbiT>>> aoucH!
kembali ke dunia nyata .. yang pasti aku ni memang tak sedar diri ke..separuh sedar ke..or..aish nauzubillah ..
~ dUsH ~

list kerja sekolah aku yang aku seGamaT nak buat :
1 design
2 FLW
3 tugasan tbb
4 tugasan AI & photoshop
5 repair kiosk , model, photo & sketch
6 tugasan sains persekitran
7 tugasan sejarah
8 tugasan dunia
9 tugasan akhirat
............

aish..bykkan..tp...tu la..diriku agk malas nak waras ni..
hhohohohoh....

so...
fighting oh!
^^,

~iRmE~


Tuesday, February 8, 2011

tAnPa nAmA - tantan...plezz..turn to basic~

dengan lafaz bismillah...

salam blog...
hahaha..sekali lagi..opkos aku akan kata " dah lama tak menulis dlm blog ni.." agak busan kan statement tu?hahaha..

just introduction for you all guys..
huhu..erm..

'turn to the back'..why? oh i see..i want to share to you all bout one things...~

semakin lama aku berkecimpungan dalam menjadi pelajar arkitek ni..banyak jugak yang aku belajar...

the one wisdom words from one famous arhitecture frank lloyd wright "if you want to success, you must believe what you believe (religion)..."

maksud en wright ni sebenarnya ,jika kita mahu berjaya..kita mesti lah beragama..so tidak hairan la en wright ni berjaya..jadi lagenda di dalam dunia arkitek lagi...

so..back to me...i think ... i'm lost day & day...

aku sedar!tapi aku sengaja tak sedar!!!!sumpah!memang aku rasa macam nak pelemPANG je diri aku sendiri..selama ni..aku ada la buat amalan skit..macam solat dhuha,solat istiharah after isya' & read the quran..

but now??? sekarang dah lain..sebab????

ye la..hoomework aku kadang2 buat smpai tak tidur..bayangkan..kalau tertidur sampai isya'..magrib dah kena qada'..fresh magrib dah tak dapat kat situ..macam subuh gak..kadang2 fresh subuh tak dapat gak..sebab tidur dalam pukul 4..konon nak buat kerja..konon!


pelemPANG!!!

hah..kan da kene sedebik...so, haish..macam mana la nk bagi aku kuat semangat ni~dah la aku makin tak rajin ni..huhuhu..so..susah kan..memang kita LEMAH ...

aku nak share ni bukan aku kata aku ni baik amalkan semua bagai..tapi..just peringatan kat diri aku ni hah..tak boley nk bagi nasihat diri sendiri kan..so aku pakai blog..bila bukak biar terasa pedas di situ..aish~

aku mesti kuat..tak da siapa yang bantu aku kecuali Allah..& diri aku sendiri...T_T"
ya Allah..bantulah hambaMu yang lost & found ni..^^

okay..that's all..kesimpulannya..if u want to sucess..surely you must have pegangan..& pegangan kita adalah agama kita Islam...

i luv islam..tetapi aku ingin menjadi muslimat yang berjaya dan dicintai Allah..amin..
lastly..senyum ^^,y

wassalam...