Sunday, October 31, 2010

tAnPa nAmA - 1 cinta

salam blog!!!!!^^

1 cinta ....
kenapa aku memilih tajuk yang agak mencabar?mencabar sangat ke?hahaha..tak kisah la..janji aku ingin berkongsi sedikit kisah tentang 1 cinta aku ini...eh?
aku kan tak pernah bercinta..
bercouple lagi la tak pernah...
admire orang tu ramai la..hehehe..

*bLushinG ~^_^y..

hebat sangat ke aku,sampai nak berkongsi tentang tajuk ini?atau aku sekarang sedang desperate?atau ....haip! jangan pikir bukan-bukan ok!sila mintak penjelasan dari empunya badan dahulu....
kembali pada tajuk kita yang asal...

1 cinta-star five
ku memohon dalam sujudku padaMu
ampunkanlah s'gala dosa dalam diri
ku percaya Engkau bisa meneguhkan
pendirianku...keimananku..
Engkau satu cinta
yang selamanya aku cari
tiada waktu ku tinggalkan
demi cintaku kepadaMu
walau seribu rintangan
kan menghadang dalam diri
ku teguhkan hati ini
hanya padaMu
ku pasrahkan
oh Tuhan
selamatkan hamba ini
dari segala fatamorgana dunia
oh Tuhan
jauhkanlah hamba ini
dari hidup yang sia-sia

"lirik lagu?apa barang.."
eh?itu tulisan..bukan sejenis barang..apada
"eh,kumpulan mana ek?nak search la..nasyid ni kot"
kenapa kalau nasyid?sebab islamik ke?
" puisi ke?"
boleh je kalau nak deklamasi sorang2 dalam bilik..then jangan lupa videokan
"apa motif?"
eh?kejamnya soalan..
"syahdunya..tersentuh saya ,awak"
err...saya tak pernah sentuh sesiapa..kalau hati tersentuh!alhamdulillah..^_^y

inilah kisah cinta aku.selama ini aku akui aku terlalu mendambakan cinta manusia,sampai cinta pada Allah aku tak pernah sedar...kenapa selalu muhasabah diri ni?kenapa asyik cerita pasal cinta?kenapa?

kita hidup atas muka bumi ini atas dasar 'cinta'.cinta adam dan hawa..masih ingat?kalau tak tahu..jangan segan kaji balik..ok..tujuan kita hidup bukan untuk beribadat kepada Allah semata..tetapi kita juga perlu hidup untuk berkasih sayang ..cinta pada tumbuhan,cinta pada haiwan,cinta pada ibu dan ayah,pada adik-beradik,pada kawan-kawan..

tapi...

ramai yang tidak sedar dan mengambil kesempatan ke atas 'cinta' ini..sebaliknya ramai mengaplikasikan pada hubungan yang tidak halal.
contoh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
contoh

je..seyh!

contohnya berpasang-pasang,berdua-duaan..dsbg..
aku bukan nak kata aku baik,mahupun cemburu..tapi atas nama 'cinta' aku pada agama ,aku just nak cakap..andai coretan ini salah..soory sebab aku hanya insan yang masih lagi dalam proses membaiki diri...kepada yang ingin mencari cinta Allah..alhamdulillah..teruskan..jangan lupa doakan aku agar aku terus teguh mencari cintaNya..kepada yang masih lagi kekal sedemikian..tut..tut..tut..
semoga Allah memberi hidayah pada kalian..amin..
w^_^w

"kalau tak couple..mcm mana nak kahwin?"
ala comey ^_^y

"kita perlu kenal pasangan sebelum kahwin,kalau dia huduh perangai tak la menyesal nak tinggal waktu sekarang"
kasihannya beliau T___T"

"aku tau halal dan haram..aku dulu budak sekolah agama"
eh?berlagak..

"arghhh..boleh je kot jaga hubungan tu..bukan susah..tak payah pegang tangan sudah"
oh!really?


thinking.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Q"

"tepuk dada ,tanya iman"

aku akui 'cinta' memang penting..ibarat alat bantuan pernafasan..
yang memberi oksigen pada aku
tapi,kadang-kadang andai aku terlalu bergantung pada alat bantuan tersebut
aku akan alpa dengan pernafasan aku yang semulajadi
ermmm.....bayangkan andai alat bantuan pernafasan tu rosak tiba-tiba,
mesti kita terus ingat nikmat pernafasan semulajadi kita kan?
itulah manusia..kadang2 alpa...
aku pun turut sama
T_________T"

"macam mane nak mencintai Allah?ingat senang ke?"
memang la tak senang sayang..tapi hendak seribu dalih
*_*

"saya dah ucapkan.saya sayang dan cinta Allah.tak cukup ke?"
layak ke kita nak hitung berapa nilai cinta dan kasih sayang kita pada Dia?
-_-

"err..nanti2 la..da muda esok..saya akan mula mencintai Allah."
istilah 'muda' hanya di syurga sahaja..ajal tidak kira umur
O_O

.
.
.
.
.
.
.
.
.

tak pe la..seolah-olah ramai yang tak setuju dengan pendapat aku
"T_ ouching_ T"

aku pun dalam proses nak mencintai Allah..so aku nak kongsi kat semua
satu doa mencintai Allah..
percayalah..
walaupun korang tak de perasaan pun..amalkan je doa ni
insyaAllah..
jika korang niat betul2
Allah akan memudahkan segala urusan korang..

Doa Mencintai ALLAH :
Ya Allah,sesungguhnya aku memohon kpdMu cintaMu dan cinta org2 yg mencintaiMu & aku memohon kpdMu perbuatan yg dpt mengantarku kpd cintaMu.ya Allah,jadikanlah cintaMu lebih ku cintai drpd diriku & keluargaku serta air dingin^_^

psssssstttttt...
doa ni pun sesuai untuk gadis2 yang tak tahu nak bercinta
(macam aku *bLusHinG^^)
jika berniat untuk berkahwin keranaNya
insyaAllah Allah akan tolong...

wassalam

~iRmE^^~








Thursday, October 28, 2010

tAnPa nAmA - aku,facebook dan ntah

salam blog..

aku ,facebook dan ntah...amik ko!!! aku da deactive fb..rasa tenang sikit nak buat kerje...lepas ni..aku nak offline ym pulak..kadang2 tension gak dengan family..bila aku nak post apa2 je..ada la benda bebelan dari diorang..kadang2 rimas..ok fine..lepas ni aku nak tutup semua..handset pun mungkin kot..dalam area malam2 aku nak tutup..malas nak tengok mesej..haish..ada je benda yang mengtensiion kan aku..sabar je la.. dah la banyak project..tapi satu habuk pun aku malas nak jalankan..takde semangat langsung!!!!!

geram betul aku...aku geram kat diri aku sendiri,family,kawan2 dan semua la...haish.,.aku harap aku dapat bersabar..biarlah aku 'berfacebook' dengan Allah pulak..senang hati aku..takde la benda2 menyesakkan dalam pikiran aku ni..aish...(mengeluh sekali lagi..)....

tutup pasal facebook!!sebab memang aku da deactive..so..bukan aku nak lari dari family..kadang2 diorang tak paham apa yang aku buat..ada je yang salah..aku buat tu salah..aku buat ni salah..stay studio salah..aish..baik aku senyap je...

tentang studio pulak..kalau tak mintak studio 24jam susah nak buat kerja..bila aku mintak mula la kerja tak jalan..aish...ntah la pe nak jadi dengan aku..kadang2 aku rasa membazir je study..umur semakin lama semakin meningkat..aku tak tahu nak hala tuju macam mana..ya Allah..berilah aku petunjuk dan kekuatan hati...

kawan2 pulak..ish..macam2 issu..issu couple..maksiat..zina hati,zina mata..macam2 sampai aku naik berbulu mata melihat dan mendengar..hahaha..takpe2..moga2 Allah memberi hidayah pada mereka..amin...~^^

pada kekasih aku ,Allah.,.seriusly..semakin lama aku mengejar cinta Nya..semakin banyak dugaan yang aku terima..aku takut aku tak dapat hadapi..tapi bila aku teringat satu hadis mengatakan "Allah tak kan bagi dugaan itu melainkan hambaNya boleh menghadapi dugaan tersebut.." seperti mana mentor aku cakap la..setiap dugaan itu menandakan Allah sayang kat kita..aku tau..tapi aku tak rasa..ntah la..aku ni blur sangat ke or memang aku tak dapat perasaan aku padaNya...kadang2 aku rasa sayu..kadang2 aku rasa takde perasaan..bukan kah kalau kita mencintai sesuatu (contoh manusia..kita akan rasa nervous dan gembira..) tapi aku berjumpa dengan Allah kadang2 aku rasa..kadang2 aku tak rasa ..kenapa?sebab masalah aku ke..aku memang mahukan kasih sayang Dia..bagi aku hanya Dia cukup..tapi aku terlalu takut..sangat takut untuk menghadapi pelbagai dugaan yang akan datang..bukan aku tak sanggup menghadapi..aku tahu setiap dugaan itu menandakan keimanan kita di uji..tapi aku takut..tetap takut..masa aku panjang lagi..macam2 boleh berlaku..nauzubillah...

aku nak cuba..untuk mengapai cintaNya..dengan seikhlas hati aku ..tanpa mengharapkan balasan..sebab aku memang ikhlas mahukanNya..tapi aku rasa tak yakin..kadang2 tak..kadang2 ya...

ya Allah...aku mahukan cintaMu..kerana melalui cintaMu aku akan dapat meneruskan hidupku sebagai seorang manusia di muka bumi ini..kerana cintaMu itu..aku mahu menjadikan keluarga ku sebahagian dari ahli2 syurga..kerana cintaMu aku mahukan kawan2 ku yang melengkapkan hidupku sebagai seorang manusia bersosial..kerana cintaMu juga ..aku ingin jadi seorang bersyukur dan sayang akan diri sendiri...kerana cintaMu..aku mahukan cinta seorang lelaki yang menjadi pelengkap hidupku untuk aku berkahwin (gatal!!~^^) seterusnya meneruskan ibadat aku kepadaMu..kerana cinta Mu..aku ingin mengapai kejayaan di dunia..kerana cintaMu aku ingin mencari akhirat..kerana cinta Mu..aku ingin hidup ..kerana cintaMu...kerana cintaMu....

ntah..kadang2 aku menangis...menangis kerana aku rasa diriku gagal...tapi aku tak mahu semua tu..La tahzan..jangan bersedih..moga aku terus di beri kekuatan untuk meneruskan episod2 yang akan datang..amin...~^^

~iRmE~^^

Friday, October 22, 2010

tAnPa nAmA - berlagak sungguh

salam..
wei!berlagak sungguh beliau..ingat handsome sangat ke?(memang pun =_="!)
aku kalau boleh tak nak la suka kat kau!langsung tak hingin..tapi aku nak buat macam mana?dah hati ni suka kat kau!KALAU BOLEH
KAU PERGI BERAMBUS SEKARANG DALAM HIDUP AKU!!.....hey lelaki (dah di sahkan lelaki sejati!alhamdulillah)...seriously aku sekarang nak kejar cinta Allah..so buat apa aku nak terhegeh2 kat mung!!(errr..unsur2 ganu ada di situ..maaf!)

tolong sikit!!!kalau di beri pilihan sekali lagi aku nak cakap..aku memang tak pilih untuk suka kau!sakit tau tak!!!suka dalam diam!!!!adus...aku terima je perasaan ni T_T" ..tapi kau?wei!!berlagak gila dengan aku..aku tak sepadan dengan kau?(memang pun =_=")

takpe2..aku tau Allah Maha Adil..eh?aku pun anggun apa!!tak pe2..kau tengok la nanti terbeliak biji mata kau 5tahun dari sekarang!(eh..lama gila kot!ntah2 kau dah kahwin..melepas aku =_=")

memang la aku nak kat kau!tapi jodoh tu aku nak Allah tentukan..aku pasti memang bukan dengan kau pun!hahaha..what ever..aku memang sayang kat kau =_="...sayang aku kerana Allah..sebab Allah yang ciptakan kau..the good thing i have meet dalam umur aku suku abad ni..heh?

aku sentiasa doakan kau dapat yang lebih baik dari aku..(aku baik kan?^^")

aish..bila la..kau nak berambus dalam hidup aku..be strong k!(ini untuk aku bukan untuk kau!heh?^^")

aku suka kau!aku suka kau!aku suka kau!!!!!!!!!!!!!!^^"

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - lama gila tak blogging!!!

salam...

wei!lama gile kot aku tak tulis blog..hahhaha..wat ever aku memang rindukan nak tulis benda2 mengarut ni..seronok aku baca orang2 yang ada blog..cantik2 blog mereka..aku?sempoi seyh!..ah lantak la..asalkan aku dapat luahkan apa yang terbuku di dalam hati ni....

erm..banyak kerja kot lately ni..tak tau la nak mulakan kerja yang mana satu..banyak2 kerja tapi buka facebook juga..hahaha..ntah pe2 ntah..nampak sangat iman aku tak kuat..wat ever pun aku try la...hahaha..yeay!tantan nak try!

ceh!aku pun tak tau nak cakap apa..but memang penat gila la..otak ni nak carry macam2..aduy course archi ni bukan senang kot!tak de benda yang senang tantan oi!kau je yang buat benda tu susah sangat2..

ish2...wei..next week exam final lol..tapi tak baca apa2 lagi..hehehe...ok2 aku nak start sekarang..fokus!

~iRmE^^~

Friday, October 1, 2010

tAnPa nAmA

salam..

memang penat..berilah aku kekuatan ya Allah~

wslm..

~iRmE^^~