Wednesday, September 29, 2010

tAnPa nAmA - aku bersyukur!

salam...

alhamdulillah..even masa sudah suntuk sekarang..tapi aku ingin luangkan masa untuk meluahkan sesuatu...sesungguhnya..aku begitu bersyukur..sangat2 bersyukur...design ku mendapat extend submition ... paga tadi lect ku en irfan (pensyarah design ku) memberitahu bahawa design extend next week..maknanya aku dan rakan2 ku di minta untuk submit model lengkap sahaja...memang ak nak buat model..sebab design ku semua nya didalam kepala otak!aku tak mampu untuk melukis nya...alhamdulillah...aku begitu bersyukur...ya Allah...aku selalu menyalahkanMu...tak sangka Engkau begitu menyayangi diri ini..aku semakin dapat merasa cintaMu...

usai solat isyak..aku membaca surat2 'cinta' darinya...even aku tidak memahami (sebab tafsir al-quran tak beli lagi) aku tetap dapat merasakan betapa indahnya kata-kata Dia terhadap hambaNya yang Dia kasihi....

permudahkanlah urusan ku pada malam ini ya Allah....aku melakukan kerja-kerja ku ini kerana Mu semata..semoga ku mendapat hidayah dan idea dari Mu...permudahkanlah ya Allah..aku terlalu memerlukanMu setiap masa...amin...

dari hamba Mu yang begitu mendambakan cinta Mu,
Intan Rahayu Md Esa.

Sunday, September 26, 2010

tAnPa nAmA - sekali lagi...

salam...

sekali lagi ... HATI ini di duga...ya Allah...janganlah Engkau menduga aku dengan dugaan itu lagi..aku tidak sanggup ya Allah..biarlah aku sentiasa mengingati Mu...

wasslam...

~iRmE^^~

Friday, September 24, 2010

tolong lah HATI....sila bersabar..kuatkan semangat mu..gunakan akalmu...

~iRmE^^~

Thursday, September 23, 2010

tAnPa nAmA - .......................

salam blog..

aku memang suka berfikir ke?atau memang fikiran ni akan secara auto berfikir?errr...apa sebenarnya aku nak pikir?rasanya tak ada apa2 pun...

entah..aku tak tahu nak cakap macam mana..terasa lemah diri ini..tidak berdaya...kadang2 mengeluh..meminta untuk dikurangkan bebanan...namun kadang2 diri ini membiarkan..bebanan itu berlalu pergi tanpa mahu berpikir!!!

thinking of ...............................

~irme^^~

Wednesday, September 22, 2010

tAnPa nAmA - al-Fatihah

salam...

nenek aku baru meninggal semalam..pagi..al-fatihah..semoga Allah mengampunkan segala dosa nenek dan di tempatkan di dalam orang-orang yang beriman...amin...memang menjadi teladan pada aku ketika aku menziarahi arwah...ya Allah..aku tak tahu kenapa ketika melihat mayatnya di kapan kan..aku berdebar2..seolah2 diriku di baluti..ketika itu ibu aku yang memandikan dan menguruskan mayat nenek..aku memandang ke arah ibu...hatiku sayu..andai ibu...oh tidak..aku tidak mampu dan tak kuat... banyak yang ku dengar cerita tentang kematian nenek...biarlah..orang sudah tiada..jangan di ungkitkan lagi....walaupun aku masih lagi terkejut tentang kematian ini..tapi aku harus teruskan rutin harian ku..kerja ku...yang perlu di selesaikan...

khamis ni ...esok..presention final design on butter paper..ntah tak tahu apa nak di tunjukkan...semoga Allah memberi aku idea untuk aku mendesign di atas butter paper ini....

amin

~iRmE^^~

Sunday, September 19, 2010

tAnPa nAmA -AKU PERLUKAN MU~

SALAM...

AKU BETUL2 PERLUKAN MU...TIDAK MENGAPAKAH??SBB AKU TAHU AKU DALAM KESUSAHAN SEKARANG...BERILAH AKU SEMANGAT , SOKONGAN...AGAR AKU DAPAT TEGUH MENGHADAPI DUGAAN INI...AGAR MU DAPAT MEMUDAHKAN SEGALA URUSAN KU PADA PAGI INI........

TOLONGLAH HAMBAMU INI YA ALLAH~

y_______y"

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - aku sayang ko la bangang!!!!!

salam bLog ~

ada satu kes pulak...tadi kes toilet..ini kes cinta tragis..sedang aku lalu melintasi koridor nak masuk bilik..ada pulak minah ni terjerit2..aku pun curious sangat.'pe hal minah ni?histeria ke?' dan aku pun curi2 tengok..'owh ,cakap tepon rupanya'... dan satu ayat tetiba aku dengar ... "aku sayang ko la bangang!!!!!"

gulppp!da tahap tak terkawal..macam ni ke orang bercinta...eish..gerun aku..memang la aku takde sayang kat someone..tapi skit2 je...eish..takut..takut...mungkin minah ni dah terlebih sayang sangat kot...

apa2 pun minah ni..aku doakan semoga cool dan bahagia...semoga di beri rahmat oleh Allah...

amin...

p/s : nasib baik ak sayang 'dia' bukan bangang..kui..kui..kui...

^_^y

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - ceh!!!pengotor!!!

salam...

tolonglah jadi pembersih sikit...memang la toilet tempat setan duduk!!!tapi tak kan la tak nak bersihkan kot..bukankah Islam suka pada kebersihan????sumpah aku tak nak masuk toilet tu!!!!tapi dah tak de toilet lain..semua toilet telah 'di perkosa' sampai tercabut pintu..apakah??aku salah masuk hostel ke???

nak tak nak aku kena jadi makcik cleaner pulak!wei!!!!tolonglah jd pembersih sikit!!!

ceh!!!!pengotor!!!!!

@_@"

~iRmE -,-"~

Saturday, September 18, 2010

tAnPa nAmA - suka!

salam...

dapat berchatting dengan rara@budak kecik (beliau ni best friend aku kat uitm penang) ...suke!pesan beliau 'kebahagian akan tiba menjadi milik kita' .... so aku akan terus bersabar.... moga2 ......

profesional adalah hakku .....

^_^y
~iRmE^^~

tAnPa nAmA - ye la2..aku mengaku!

salam....

ntah..aku tak tahu kenapa makin lama aku dekat dengan kau...!macam serasi tapi tidak..dah la tu pulak selalu pikir pasal kau..aku buntu sungguh!penyakit apakah?cara ko ignore aku tu yang membuatkan aku makin lama makin sayang...kau seakan2 bagi harapan..tapi tak jelas..aku takut aku yang terlebih perasan (memang pun =_=")....aku nak minat kat orang lain..tapi aku takut aku tak setia kat ko...tapi ada kau kisah semua tu?kau mana tahu perasaan aku yang asyik tunggu kau je...tolong la...aku dah tak nak memendam rasa....aku dah penat meminati orang dalam diam..aku dah penat..sangat penat..kalau di beri pilihan ... aku tak nak langsung perasaan ini..kalau orang kata cinta penting dalam hidup...biarlah aku pilih cinta Allah...tapi kau sedar tak?aku bukan nabi!mahupun malaikat .... iman aku nipis kulit bawang besar je....di sebabkan aku minat kat orang lain...aku try luahkan...tapi memang betul jangkaan aku...kau memang tak hargai langsung...aku bukan nak bercouple sangat pun..aku nak teman yang boleh amik berat pasal diri aku...jaga kesihatan aku..dan aku pun nak juga ambil berat tentang orang lain selain teman2 aku,aku nak ambil berat tentang orang yang istimewa untuk aku....tapi kau tak paham langsung...aku tak tahu la kalau kau tak pernah rasa menyintai orang lain atau mengambil berat tentang orang lain...aku pun seumur hidup aku tak pernah menyintai orang ..aku hanya menyukai je...tapi cinta aku hanya untuk orang yang mempunyai hubungan yang halalh dengan aku je...aku mahu yang itu...argh...dari mula suka lahir la cinta...susah betul nak describe..aku malas nak fikir..tapi selalu fikir...mungkin dah tak de kerja dalam kepala otak aku ni....aku nak lepaskan kau..tapi ak sayang..sebab kau LELAKI
PALING BAIK yang aku jumpa ....... aku buntu...aku pun tak paham perasaan aku sendiri....memang la aku suka kau..aku suka dia...tapi aku tetap nak bagi kau peluang .... boleh ke aku?tolonglah...kau senyap.....terlalu lama....aku dah malas..tapi bila kau muncul..hati aku mula goyah...sebab?sebab aku nak bagi kau peluang..memang dalam hati ini..tiada siapa2 lagi...kau pun aku belum letak dalam pintu hati aku ni...just luar pintu hati je..kau je belum ketuk2... err sebenarnya bukan kau je aku letak kat luar pintu..ramai lagi beratur...hahaha..tunggu kau je ketuk (dan memang kau tak kan ketuk langsung..confirm la..) so izinkan aku meminati dia...hahaah...ye la2 aku mengaku!aku dah mula suka dia...soory la...tapi aku tetap single cam ni..sebab seperti biasa..aku tak berani nak luahkan...mungkin dengan cara ni aku lebih bahagia~

^_^y
~iRmE^^~
salam..

membaca ayat suci al-quran...sesuatu perkara yang paling aku suka.....~ semoga aku dapat beristiqamah sehingga ke akhir hayat ku ... amin..

^_^y

wassalm..
~iRmE^^~

Friday, September 17, 2010

tAnPa nAmA - pelik

salam...

jam menunjukkan pukul 452am..aku terasa ingin solat sunat..tapi memandangkan ada seseorang yang sedang baring di lantai..tak jadi nak teruskan niat suci murni (eleh, time ni la tetiba lapang nak solat sunat..ceh!) .... tak pe la..nak mengaji jap lagi... jiwa rasa tak tenang ...ntah..malam ni agak pelik..tetiba aku terase rindu,sayang,cinta,kasih tak tahu la pada siapa....semua ni terlalu sesak di dada aku...aku rasa rimas sangat2...ya Allah dugaan aku sekali lagi ke?

mungkin aku terpikir sangat pabila rumate ku giat bercerita tentang kisah cintanya dan aku turut sekali berkongsi bersama....aku tak boleh pikir sangat2..banyak lagi kerja nak di buat...fokus..fokus..fokus..semua itu dugaan wahai diri...jangan terlalu ikut perasaaa..gunakan akal yang Allah berikan....

^_^y
~iRmE^^~

tAnPa nAmA - kisah cinta AKU dan KAMU

salam blog~

cinta..cinta adalah satu subjektif.semua orang boleh menafsir apa itu cinta.cinta pada Allah,pada rasul,pada keluarga,pada teman2,pada diri sendiri..itu yang dan namakan cinta..kisah cinta AKU dan KAMU memang tiada perbezaan.yang jelas,AKU tidak di cintai tetapi KAMU menyintai..AKU kadang2 menyintai tetapi KAMU kadang2 tidak pernah dicintai...

untungnya KAMU rugikah AKU?walaupun sehingga saat ini AKU masih mencari cinta sejati..tapi AKU masih menunggu cinta dari KAMU ....... sepatutnya AKU mengejar cinta KAMU itu..tetapi AKU tidak mampu....kerana memang AKU tidak mampu...

[sigh] sungguh konflik pabila membicarakan tentang cinta ini..sudah tentu ia melibatkan hati dan perasaan ..... kadang2 aku takut untuk mengahdapi 'saat' itu.. kerna AKU takut terlalu taksub dengan cinta yang KAMU berikan nanti...AKU menyintai KAMU kerana KAMU.dan AKU harap cinta ini akan menjadi kenyataan....

~iRmE^^~

Wednesday, September 15, 2010

tAnPa nAmA - i need someone

salam..

saya betul penat...

sangat PENAT dengan kerja menimbun...

ya Allah..kuatkan hati dan minda hamba ini...

i need someone to push me...~to give me to be more strong....just a little time to me to finish this work....

i need someone..i need someone...i need some one

wassalam...

tAnPa nAmA - aku,warga asing & 'potong'

salam...

sebuah cerita..ala cerita kosong2 je..hehehe..ikuti perbualan di antara 'aku' dan 'warga asing' .roll,camera,3,2,1 action!

pagi yang indah..di dalam studio yang kedinginan seolah berada di luar negara.dengan tiba2..datang 2 orang warga asing masuk ke dalam studio.'aku' ketika itu sedang melakukan kerja dengan penuh ghairah.tidak sedar akan kehadiran 2 orang warga asing tersebut.sehinggalah salah seorang warga asing itu mula memberi salam...

warga asing 1 : assalamualaikum..

aku : waalaikumussalam warah matullah..

warga asing 2: can i ask u sumting?

aku : err..(harus ke speaking ni?) oh,sure can! (ayat pendek..senang je la la speakang!)

warga asing 1 : we want to 'potong' this.have u a tool or sumting to 'potong' it?

aku : what the kind of material this?

warga asing 2 : oh..this is..just brown color...(grluppp~!) plastic (fuhh..~)

aku : oh..so hard..(sambil mengetuk2)

warga asing 1 : yeah..thats why we need a tool to 'potong' it..

aku : (ish xhabis2 dengan istilah potong mamat ni..aku 'potong' kang baru tahu..) oh..this must 'potong' (terikut plk) by saw..(bantai je grammar)

warga asing 1 : oh..we want 'potong' using machine..by electric..hv u?

aku : (ish.,melampau mamat ni..nk guna machine plk)..actually my friend and i just using by manual..we are practical student..no need using machine..~ (hahahah..hatiku bergelak tanda kepuasan melampau)

warga asing 2 : owh..so sad..how we 'potong' it?

aku : (ish lantak kau la..did i care?) erm..soory (sambil tersenyum manis)

warga asing 2 : thnks a lot..assalamualaikum...

aku : waalaikumussalam...(mamat2 'potong')

p/s : erm...

Tuesday, September 14, 2010

tAnPa nAmA - entah

entah...
apa yang jadi pada aku..
aku sendiri keliru..
dengan pendirianku...
semakin lama semakin luntur...

entah..
aku memandangnya...
tanpa kata-kata..
namun jauh di sudut hatiku...
aku amat membencinya...
mengapa tiada penyesalan..
sekelumit di hatinya..
meminta ampun ...
dari Yang Maha Esa...

entah...
cerita ku masih berjalan...
dengan meminati seorang teman...
walaupun jauh di sudut hatiku...
aku menganggap dia teman istimewa..
namun sudah suratan...
ku anggap sebagai dugaan...
dan ku akui aku tidak akan memilikinya...
justeru izinkan aku mencintainya..
kerana-Mu..aku sentiasa mendoakannya..

entah...
dengan berbekalkan kekuatan...
yang tak tahu akan habis di tengah jalan...
namun aku masih teruskan perjalanan..
dengan mengharapkan akan ...
menemui kebahagiaan...
aku hanya bergantung pada Mu
hanya mengharapkan Mu...
walaupun kadang2 imanku goyah...
namun aku ttp mngharapkan petunjuk Mu...
hanya Allah yang dapat membimbingku...
memberiku keberkatan....

entah...
aku ttp mengeluh..
semoga aku dapat menghadapinya..
dengan sokongan yang sedia ada..

kepada dia...
aku ttp akan menyimpan perasaan ini..
sehingga dia menemui pasangan yang solehah...
membahagiakan dia dunia & akhirat...

kepada kamu...
kembalilah ke pangkal jalan..
aku sudah penat..
sangat penat..

ya Allah...
jadikan diriku...
seorang hamba yang taat padamu..
lindungilah aku..berkatilah aku..
di dunia & akhirat...
berilah aku sedikit kasih sayang & cinta Mu...
agar aku dapat bertahan ....
mengharungi liku-liku kehidupan ini...
tempat kan aku di kalangan orang2 ...
yang sentiasa mengingati Mu...
agar cinta ku teguh terhadap Mu...

(luahan rasa dari seorang gadis suci)


tAnPa nAmA - sabar...

salam...

ya Allah .. berilah kesabaran kpd orang2 yg Engkau kasihi...

amin..

wassalam..