Sunday, May 23, 2010

tAnPa nAmA - KELUARGA BAHAGIA

salam...

baru selesai mereka satu kumpulan untuk keluarga di ruang sembang sosial 'muka buku' @

facebook...esok upgrade lagi..mata dah nak padam..

selamat malam..zzzzzzzz

Saturday, May 22, 2010

tAnPa nAmA - CiNta IenZ

salam .....
cuti sabtu yang amat membosankan...hendak keluar..tiada berwang..huhuuh..jadi,saya mengambil keputusan untuk duduk di rumah sahaja...

hari ini saya ingin menceritakan tentang cinta...kenapa ek?jiwangkah saya?adakah saya mahu kahwin?saya di lamun cinta?oh tidak..semua itu tidak benar... CINTA adalah satu kuasa yang boleh merubah seseorang itu dari baik kepada jahat,dari jahat kepada baik,dari miskin kepada kaya,dari kaya kepada miskin..bla..bla..bla..bla..huhhu..panjang sangat..saya bukan doktor cinta..jadi saya tidak begitu mahir menceritakan tentang cinta..

so...saya hanya mahir menceritakan tentang CINTA IENZ...ienz?siapakah?apakah?mengapakah?saya sudah lama berkenalan dengan ienz...ienz sangat cantik,berbudi bahasa,hatinya luhur dan suka berterus terang..setelah lama mengenali ienz..pelbagai kisah di kongsi bersama..kisah suka,duka,manis,masam.pahit,tawar..dan kisah yang menarik hati saya adalah kisah cinta..kisah masam2 manis dalam hidup ienz..

cinta ienz..sangat suci..masih tiada yang dapat menggugat hati ienz..ienz seperti orang lain..ingin mencintai dan di cintai..tetapi malangnya ienz masih belum berpeluang untuk mendapatkan cinta manusia..kerana ienz masih belum sempurna mencinta-Nya..itu adalah janji ienz!!!!mencintai-Nya..barulah dia akan mendapat cinta manusia...

walaupun ienz meminati seseorang..tapi ienz tidak berani untuk meluahkan..kerana ienz takut adakah suka itu adalah kerana-Nya???...ienz kecewa mendapat tahu seseorang itu telah dipunyai..namun dalam duka ienz bersyukur kerana akan teguh untuk mencintai-Nya semula..
namun hati ienz tidak boleh menipu..ienz masih meminatinya..lalu ienz mengambil keputusan untuk meminati kerana-Nya..indah sungguh !!.... ienz meminati seseorang itu kerana-Nya ,sebab kata ienz "seseorang itu adalah ciptaan-Nya..jadi jika kita mencintai-Nya,ciptaan-Nya juga kita perlu kasihi.."

walaupun ienz tabah menghadapi dugaan itu..tapi ienz percaya ,Dia akan menyediakan yang terbaik buat ienz..buat seseorang itu..ienz tidak putus2 mendoakan agar diberikan rezeki dan dilimpahi keberkatan oleh-Nya..kerana seseorang itu telah singgah di hati ienz walau seketika..bagi ienz hanya itu yang dapat ienz berikan untuk seseorang itu...

kepada ienz..jangan sedih..jodoh itu telah ditetapkan oleh-Nya..saya percaya suatu hari nanti ienz akan berjumpa dengan orang yang begitu menyayangi ienz...

cinta ienz tidak berakhir di sini.. :) saya suka mendengar kisah cinta ienz...
cinta ienz kepadanya kerana Allah..

Thursday, May 20, 2010

tAnPa nAmA - sepi

'sepi hati..terjadi lagi..mungkin samapi mati..ak sepi..'

teringat bait2 lagu yang saya sangat sukai ketika belajar di penang..lagu ini menyingkap banyak persoalan..
sepi?erm..walaupun mepunyai keluarga yang rapat dan sporting..walaupun mempunyai kawan2 yang happening..walaupun mempunyai kenalan2 yang mengingati .... tapi saya tetap sepi...

sepi hati..sukar di ungkapkan..saya masih mencari apakah kesepian ? mengapa? bila? bagaimana?

saya masih mencari..terus memcari...hanya DIA...

Tuesday, May 18, 2010

tAnPa nAmA - LeLaKi iTu mMg kEji!!!

aku benci lelaki itu!!!ak mmg benci!!!!meluat!!!kalau boleh ak nak .....(.beristghfar.)...
kenapa????kalau xnak buang je..kenapa suka buat org terseksa!!!ak benci!!!!!
ketika ak menulis blog ini , ak menangis....!!!!!sbb ak mmg bencikan lelaki itu!!!!!kenapa pulak boleh timbul..???sbb ade org membangkitkan kemarahan ak terhadp lelaki itu..ak mmg benci!!!!depan je ak berpura..tapi dalam hati ak mmg benci!!!

ya Allah..marah itu iblis,benci itu iblis,bntulah hambamu ini ya Allah...~

lega...mahu tidur sekarang..selamat malam..^,^

tAnPa nAmA - kisah kepala ku

kepala sakit..bukan pening..eh mungkin pening...tapi tidak berpusing

alangkah bagusnya ada orang tolong picitkan..

adoi!!!
masih berdenyut,bukan berpinar...tapi berpusing lagi..

ceh!!

masih..(tidurla tantan..)

hehhe..ok2..sok sambung lgi..sbb saya mahu menulis satu cerita yg lebih menarik

*wink!^,~

Monday, May 10, 2010

Wani Ardy – Orang Kecil

Hari ini ku lihat awan biru dan hijaunya dedaun
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar
Tersesak dalam cita, diuji dan diduga
Namun aku ini hanya orang kecil
Jauhnya cinta, jauhnya bahagia
Lelah gelita, kosongnya jiwa
Ku impikan bulan, ku terjatuh di bintang
Bersyukur apa ada, ku ‘kan sampai ke sana
Hari ini ku lihat teman ku dan separuhnya bersatu
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar
Tersungkur bangun lagi, komplikasi duniawi
Namun aku ini hanya orang kecil

Sunday, May 9, 2010

tAnPa nAmA .... saya,blander n chili...


ceh!meletop !!!!! salah saya kah???salah jiran sebelah kot...


tidak disengajakan..blander kakak saya meletop!keluar api...(awak rasa rosak x?)


so...,saya masak sikit sahaja sambal tadi..kasihan abang saya..hhhuuh..(dush!)


nak ganti ataupun buat2 tidak bertanggungjawab?????adey..berapa harga blander agknye..


(streeeeeet.......sambil membuka purse......ching..ching..ching..)


waaaaa...... :( tinggal duit syiling je..mane cukup nk beli blander??!!!!!!


sob.sob.sob.sob....


erm..perlu tabah!!!!jadi saya.........mintak maaf!!!!!uuhhuhu...


itu aje yang mampu...~tggu la..3thn lg..4 thn ke..5thn ke..;) nk tkr blander baru..huuhuh..

tAnPa nAmA .... pEaCe nO waR

salam...erm..cht?
saya baru balik dari puchong ni awak...awak tahu je la kalau saya da balik puchong xdemknenye saya nk berdampingan dgn awak sentiasa..ibu saya lg penting!ngeee^,^
erm..byk bnda saya nk cerita pada awak..tp seblm tu saya nk masak dulu..
hahah..mmg jarang msk pun..tp jgn xtahu sekali msk sume nk lg..
alamk!hari ni kena buat sambal belimbing tuk ibu n kakak ipar..
adey..awak..tu kepakaran saya..
so saya boley ikat awak dgn sambal mengancam saya
tu aje..^,^
ok la awak..saya nk ke dapur..nti saya sambung lg k!
ceh~ kesimpulannya...syaya nk msk dulu bru nk berblog..hahaah..
awak???muntah!
k adios amigos...!
ahaks!^,^

Thursday, May 6, 2010

tAnPa nAmA ...surat untuk Mr bLoG

salam mr blog..agak lama saya menyepi diri...tidak meluahkan apa2 pada mr blog..maaf mr blog..terlalu banyak tugas yang perlu saya selesaikan dan kengkangan masa yang tidak mengizinkan saya untuk meluahkan pada mr blog...[sigh]

mr blog dengar kan keluhan saya tu?maaf mr blog..walaupun saya rasa saya patut menyimpan segala masalah saya ini..tetapi saya xberdaya dan saya rasa saya perlukan mr blog ketika ini..sudikah mr blog mendengar luahan mengarut saya ini..xsudi pun tapi saya tetap akan menulis..hehehe..meronta2 perasaan saya untuk menceritakan pada mr blog..byk sungguh cerita yang saya simpan..hehehe

mr blog,
saya terlalu sibuk kerana ingin menyiapkan projek design saya yang terakhir..saya begitu khusyuk sehingga muka buku pun saya xsentuh..hebat kan mr blog..tapi kalau saya beritahu sesuatu pada mr blog ni..mesti mr blog marah sangat2 pada saya...
kalau mr blog mahu tahu..sebenarnya...saya menyiapakan tugasan-tugasan saya itu pada minit2 terakhir (last minute)....maaf..maaf..maaf...kalau saya beritahu sesuatu lagi..mesti mr blog akan marah saya lagi...semua tugasan tersebut..pensyarah beri sebulan yang lalu...maaf..maaf..maaf...oleh sebab itu saya tiada masa untuk berpoya2 bermain dengan muka buku lagi dan melawat mr blog..

mr blog,
ketika saya bertungkus lumus menyiapkan kerja saya tersebut..terbit satu kekesalan ke atas diri saya.."kenapa saya tidak menyiapkan terlebih awal lagi..????""alangkah bahagianya andai masa dapat di putarkan semula...""menyesal...."
mr blog tahu kan..keluhan saya ini tidak berguna lagi..natijahnya apabila saya menyiapkan project2 saya pada minute terakhir..ia tidak sempurna..mmg tidak sempurna langsung..mr blog nak kata pada saya "padan muka"..saya xkisah...saya sangat2 sedih mr blog...

mr blog,
saya rasa bersalah sangat2..sebab saya telah mengecewakan pensyarah kesayangan saya..kawan2 saya..saya tidak tahu la kenapa mr blog..sem ini membuatkan saya lagha seketika..saya terlalu amik endah xendah...

mr blog,
keputusan design saya sudah saya ketahui..mmg mengecewakan..sgt2 mengecewakan..saya amat merasa down sekali ...pabila keputusan itu di umumkan...
mr blog..bantulah saya...

mr blog,
adakah saya dapat membaiki kesalahan saya yang lalu..tolong la mr blog..saya tidak tahu ..adakah saya boleh membaiki kesilapan saya ini..
apa yang membuatkan saya rasa serba salah...pabila abg2 saya turut menyertai dalam aktiviti saya ini..ketika itu..baru saya sedar..mereka lah sumber inpirasi saya yang utama...

mr blog,
saya juga merasa serba salah kepad sahabat saya..kerana saya tidak melakukan yang terbaik..selama ini saya berjanji akan berubah..akan bersungguh2 dalam pelajaran..namun..entahlah mr blog..saya agak tersentuh pabila beliau mengirimkan sms bertnyakan kabar tentang saya..adakah saya ok ataupun tidak...

mr blog,
saya amat menyesal sekarang..
saya mahu berubah..tetapi..bolehkah..
saya mahu mencapai cita2 saya demi mereka yang telah saya kecewakan di atas..saya mahu menebus kesilapan saya...

mr blog..mr blog..mr blog..
bolehkah?mampukah?

yang benar,
cik hati