Saturday, December 25, 2010

tAnPa nAmA - -----------------

salam blog...

sudah lama tidak mencoretkan di dalam blog ni...hehehe..cerita banyak..tap tak tahu nak luahkan yang mana satu...

tapi..untuk hari ini , satu kenangan terndah tercipta..bersama family tersayang..menyambut ulang tahun hari lahir abang no -6 .. apapun...semoga Allah merahmati keluarga ini..menjadi generasi yang berislamk serta mengikut garisan Nya dan juga terus berusaha mencari keredhaan di dunia serta di akhirat....

diri ini masih lemah..masih belum mengenal diri sendiri....mohon agar memiliki masa untuk mengenal diri ini sepenuhnya..amin~

~iRmE ^^,y~

Tuesday, November 23, 2010


Assalamualaikum semua^^,

Nama kita Nurain Assyifa’. Boleh panggil A-A atau Ain ..Syyyyhhh… kita curi –curi tulis dalam blog mak Ayang kita ni..hehehe..kita nak tulis kisah pertama kita,tapi kita tiada diari..jadi kita tumpang sekejap tulis dalam ini..tak pe kan?^^,

Kita dah lama simpan..akhirnya..

hari tu kan.kita pergi jengjalan dengan keluarga besar kita..yang ikut haruslah abi,umi,abang long dan abang ngah.papa dan mama.ayah teh sorang (mami tak balik sebab ada kerja).ayah E.bonda dan ayah cak.mak Ayang,mak Usu dan Acu.pak Beh.atok dan nekWan.kita pergi ICT kat shah Alam..kita first time pergi sana..selama kita hidup hampir dua tahun la (psst..mak Ayang kita pun 1st time gak..huhu)..macam fantasi!!!kita dah rambang mata tengok lampu berwarna warni..kita tak jalan dengan keluarga kita,tapi kita jalan sorang-sorang.rimas la pegang-pegang tangan ni.tapi keluarga kita tetap risau..ada saja yang ikut kita dari belakang..tapi kita tak layan..ikut kita la kita nak pergi mana kan?kan?kan?^^,

Ramai orang !!ada yang datang berkeluarga,ada yang datang dengan ehem..ehem..abi dan umi?huh?kita tak layan mereka berdua..ala..abi dan umi pun nak berduaan juga..kita bagi green light malam tu kat abi dan umi untuk berjalan berduaan..abang-abang kita?huh?diorang lagi la tak ingat dunia..abang-abang kita suka berlarian kat situ..macam budak-budak..malu kita..~diorang jalan dengan ayah Teh…kita tetap jalan sorang..kadang-kadang ayah E dan mak Ayang guide kita..ada je amaran dari diorang …”a’in,jaga-jaga ada bukit..” “a’in,jangan laju sangat”..aish~a’in tu’’a’in ini la..kita tau la membreakkan diri..kasut kita ni tak haus lagi..tapi kita tetap ikut arahan tu..sebab kita taknak jadi anak sedara yang derhaka…

Ada kisah kat situ..masa sampai kat sana,kita terdengar abi bercakap dengan mak Ayang kita..dan tunjuk sesuatu kat mak Ayang kita..kita ni curious la nak tahu kan..(sifat semulajadi perempuan dalam diri kita)..Astagfirullah..kita terkejut sebab ada orang pakai tanduk setan di atas kepala ...dah la orang perempuan,bertudung pulak tu..kita tengok abi kita da masam gila..tapi … kita perasan la abi kita kurang agresif la malam tu..umi kita je tarik-tarik abi pergi sana sini..hurm…~

Ada lagi kisah..masa kita nak teruskan perjalanan,kita cari jugak mana umi kita ni..tengok-tengok umi kita muncul pastu senyum-senyum..kita pasang la telinga (confirm umi kita mesti cerita punya kat kaum-kaum hawa keluarga ni ) “ kak long pergi mana?” “ kaklong pergi sana, ingat ada tempat menarik,rupanya kat sana tempat gelap .kaklong ternampak ada orang nak buat project , tapi tak jadi..hahhaa..” … hurm..dunia..dunia..sekarang dah tiada sekelumit perasaan malu kan? “along!apa lagi..tangkap la..dibawa khas dari JAIS” … kita tengok abi kita hanya senyum dan masih lagi tidak bermaya…hurm..~

Kisah-kisah tu macam biasa je berlaku sekarang..mungkin la pendedahan tentang agama sekarang kurang..semoga Allah sentiasa memberi hidayah pada mereka.amin W^^W…

Kita tak penat lagi..kita masih teruskan perjalanan..kita masuk bahagian safari..memang seronok..kita sentuh semua patung-patung binatang kat situ..(pstt bukan kita je..mak-mak sedara kita pun..)..abang-abang kita sebut satu persatu patung ,tapi kita malas nak sebut..sebab kita pemalu..^^,

Kita nak cerita pasal apa lagi ek?erm..tak pe la..enjoy dengan gambar-gambar kita ek..


ini lah keluarga besar kita^^,y

salam,kita nurain assyifa'

^^,y

^___________^y

bersama mak Ayang kita
mak Ayang & mak Usu
Abi,Umi,abg Long,abg ngah & kita ^^,

hye ^^, *bLusHing
^^,

okaylah..kita harap dapat pergi lagi kat sana...kita suka tengok lampu manyak-manyak..apapun kita enjoy~^^~

oh ya..kita dah tau kenapa abi tak agresif..sebab abi baru uruskan jenazah sebelum keluarga besar kita ke i-City ni..abi tak sempat mandi terus pergi..patutla..eeeee~

time kaceh ye mak Ayang..^^,

jumpa lagi..da..~


Monday, November 15, 2010

tAnPa nAmA - kisah CINTA tragis,manis, dan kempis

Dengan lafaz Bismillah...

Salam blog...

~^^,eHeM..eHeM..nak baca ke entry ni?hahha..tak habis - habis aku sebarkan cerita CINTA.. sebenarnya cerita ni menarik di hati..fitrah manusia memang tak dapat lari...semua kisah aku nak kisahkan ni bukan rekaan semata..berdasarkan pengalaman teman dan penglihatan aku semata..
sebelum itu..andai ada yang terasa,maaf di pinta..ini sekadar renungan bersama..andai ada tak puas hati..maaf di pohon..ini sekadar selitan episod hidup bersama..andai ada kekurangan...maaf di susuli...sesungguhnya yang sempurna itu datang dari Allah ~^^,

kisah CINTA tragis
kisah ini aku klasifikasikan sebagai kisah CINTA tragis sebab..memang tragis la T______T". tentang kawan aku..bukan..tentang kawan baik aku..Z (bukan nama sebenar)
kawan baik aku dunia dan akhirat...
Z ni tak pernah bercouple...bukan anti lelaki..tapi tak de nafsu ketika itu untuk bercinta..sehingga masuk universiti pun masih single rider lagi..Z bukan tak cantik..cantik..(kawan2 aku semua hot2 tau ^^) tapi Allah tak bukakan hati dia lagi untuk bercinta..dia pun waktu tu malas nak pikir..yang penting dia study..(dengar adik2 yang masih belajar..jgn bercinta time belajar k~aku pun sama..dush! *_* ~pengsan seketika~)
sambung alik..
nak dijadikan cerita..Z pun habis belajar dan bekerja di sebuah syarikat M (identiti dirahsiakan)
kerja punya kerja...ada la seorang mamat A (bukan nama betul) ni minat Z..bujang trang trang trang..tapi Z tak da hati kat dia..hati ini tidak boleh dipaksa..heh? kerja punya kerja lagi..sebulan dua berlalu..Z pun berhenti kerja kat tempat situ dan bekerja tempat lain..orang cantik dan muda..mesti la ramai peminat kan? so ada la sorang mamat F (nama tipu) ni minat Z..TETAPI malang sekali F sudah berkahwin..Allah Maha Berkuasa..kita tak dapat tolak takdir..Z pertama kali terbuka hati untuk menyukai seseorang...sayang yang amat dalam terhadap F tu..
U_________________U"
tak tau nak cakap macam mana..Z tewas..Z menjalinkan hubungan dengan F seketika..walaupun seketika..ketika Z cerita pada aku..memang dia jatuh cinta pertama kali..pada F..dan Z mengeluh..mengapa cinta pertama dia adalah suami orang..? semoga Z tabah...akhirnya Z mengambil keputusan memutuskan hubungan dan mencari kerja di temmpat lain..
kesian Z...
Y_Y"
aku sentiasa doakan Z tabah..ingat senang ke nak handle perasaan cintan cintun ni?
aish !

kisah CINTA manis
hohohoho..belum cerita lagi aku dah terasa manis...yum..yum..eh?sila senonoh skit..^^,...ni kisah tentang abang aku nombor ehem ehem ..nama di rahsiakan..hahaha..waktu kat U dulu..abang aku nombor ehem ehem ni pernah cerita..dia bukan tak nak bercinta ...(see?abang aku nombor ehem ehem yang pendiam ni pun nak bercinta tau..~^^,comel di situ) tapi.. disebabkan kawan dia pernah sound seperti ini..
Lagak spt sarip dol -
" wei ehem ehem .. engkau kalau nak bercinta, jangan mimpi la..kena ada duit dan kereta dulu, baru awek nak dekat.. "

-selamba lipan kaki lapan je sound abang aku nombor ehem ehem (nee) macam tu..so dengan rasa rendah diri nya..abang aku (nee) pendamkan perasaan yang membara menjiwa ni.. abang aku (nee) bertungkus lumus menghabiskan study beliau..

Sebenarnya..ada seorang gadis kecil molek minat kat abang aku..gadis sederhana..mereka jumpa sebab persatuan..dan ada la kisah2 kot..hahha..(tak nak cerita di situ) tetapi...gadis kecil molek ni tak pernah luahkan pada abang aku (nee) dan abang aku pun minat gadis kecil molek tu jugak..so sama-sama pendam rasa...^^,comel di situ~

Gadis ni even suka pada abang aku tapi dia tak suka bercouple..sebab nanti ada mata memandang mereka..habis grad..selepas dua tahun baru mereka berhubung semula..dengan gentle malas nak ayat-ayat , abang aku cakap terus terang ajak bercouple. Sebelum ni ada la abang aku bagi hint tapi tak jalan sebab gadis tersebut blur tentang cinta..biasa la..abang aku tak pernah bercinta (mengayat member dia yang ajar..^^,) gadis ini pun..so tak tau macam mana permulaan percintaan di situ..heh?

sekarang..alhamdulillah..abang aku dan gadis tersebut akan berkahwin..insyaAllah tahun depan..^^, ... yang manis sekali..diorang tidak ketara sangat mabuk bercinta..sempoi macho cun cara diorang bercinta..dan nampak la tujuan misi motto matlamat diorang nak kahwin sebab apa..~ bukan kerana nafsu cinta di dada..tapi kerana hidup berkeluarga menunaikan ibadah padaNya..alhamdulillah..~

kisah CINTA kempis
aku pun tak tahu kenapa aku menggelarkannya kisah CINTA kempis..erm,,layan je la..cerita tentang member aku jugak,..S (bukan nama benar) ..seorang gadis islamik yang sentiasa pandai menjaga diri dan agama..namun kita hanya insan biasa..dia juga pernah jatuh cinta..pada kawan sekelasnya..mereka bercinta sekadar untuk ingat mengingati membataskan apa yang di beri..namun kita akan di uji..akhirnya kasih mereka putus di tengah jalan dan S sekarang bakal berkahwin dengan pilihan keluarga...S sangat baik..tapi dia seorang gadis seperti aku memiliki halusi perasaan yang ingin di cintai dan mencintai..S tetap pasrah..itu sebagai ujian CINTA dariNya..S..semoga bahagia di bawah naungannya..^^,

semoga kita mendapat iktibar dari 3 kisah di atas..
W^^W
~amin~

~iRmE~



Sunday, November 14, 2010

tAnPa nAmA - bErdoA

Dengan lafaz Bismillah..

Salam blog..

Aku perlukan Dia sekarang..tapi sayang aku 'cuti' pulak..so nak mengadu pada Dia susah la skit...stress..memang stress..tadi ada sesi luahan rasa pada lecturer..secara jujurnya aku tak terniat nak cakap macam tu..aku cuma tak puas hati 'pejabat' lecturer aku tu ..jauh sangat..nak balik zaaba..alang2 aku pergi sana baik aku balik bilik tidur..

tapi memang banyak kelemahan diri pada aku..terlalu banyak..dan kalau boleh..aku tak nak extend!!!!!!seriusly..memang aku tak nak..bazir umur aku kat sini..bila pulak aku nak kahwin?
huh?
T_T"

walau bagaimanapun..aku memang berharap keputusan yang baik..tapi andai aku di takdirkan...oh tidak!!!!
U_U'..
tak nak!!!!

memang tak nak...
memang tak nak...
memang tak nak...
Y_________Y"

ya Allah...
Begitu sukar hidup ini..
Bila aku mahu tetapkan hati untuk berjaya
Terlalu banyak tekanan melanda
aku tidak mampu ya Allah..
terlalu berat..
sangat...
aku tidak mampu...

(nangis lagi di situ T_T")

kos architectecture memang susah..
susah bagi aku budak civil..
yang selama ini train mengira..
tup2 kena pikir pasal design..

"takde dalam hidup ini senang Tantan"
"nak berjaya kena berusaha"
" u have to paksa diri u"
"Allah tak kan bagi ujian itu selain hambaNya sanggup hadapi"
"La tahzan Tantan"
"Be strong..."
"jangan berputus asa"

U_____________________U"

~iRmE^^,

Saturday, November 13, 2010

tAnPa nAmA - trade mark yg selalu aku dengar..

Dengan Lafaz Bismillah...

Salam blog..(tanpa di sangka mata sudah mengantuk..) hahahaa..alhamdulillah..hari2 yang nazak sudah berlalu..kini aku menunggu 'keputusan' tersebut..aku berharap..sangat berharap..mendapat 'keputusan' yang menggembirakan..seriusly memang aku terlalu tertekan minggu ni..nak siapkan drawing la..design la..nak cari maklumat lagi..tapi semua tu tak menghalang aku untuk meng'online'
hahahaha sekali lagi ~^^,

Hidup mesti dengan penuh bernikmat..so nikmati semua yang ada..tak nak membebel pasal nikmat hidup ke apa..aku nak cerita pasal sesuatu..hahaha..aku mendapat spirit dari seorang member aku..beliau pun aktif dalam menulis blog ni..so aku terasa tercabar ingin menulis menulis terus menulis...aish..membebel lagi..ok2..tak nak cerita pasal menulis..

aku nak cerita pasal trade mark...

"sengal melantun-lantun"
"eh?hang pasai pa.."
"hah?bye,,,"
"sadis betul"
"geram betul"
"senget"
"diamlah kau"
"aku lemapang kau karang"

huhuuhu..tu baru sikit je..semua trade mark tu hasil luahan dari studiomate aku..aku?aku layan je budak-budak ni..biasa la..budak tak matang....aku lagi?tentulah aku matang..*wink~

ok la..simple waras tajuk ni..dah nak chow..trimas sebab sudi menghabiskan masa membaca entry ini...

yang indah datang dari Allah~^^,

iRmE~^^,


Tuesday, November 9, 2010

tAnPa nAmA - agak tertekan

Dengan lafaz Bismillah...

salam blog...

Lately ni aku terlalu busy melantun-lantun sebab banyak kerja yang perlu disiapkan..banyak kerja tapi boleh lagi tulis blog?hohohoho...masa itu hak aku..so,aku tulis or tak, hak aku ~^^,..aku amik masa ni pun nak hilangkan serabut dalam kepala ~

agak tertekan la..sampai rambut pun boleh gugur..nak submit macam-macam..seriusly memang aku rasa aku terlalu lambat pickup but..ntah la..susah nak cakap..kerja banyak tak kisah la..biasa-biasa ala sengal terbiasa..ni aku nak tertekan pasal yeop aku ini..2,3 hari ni,asyik memutih je kerja..dah la aku nak siapkan autocad assignment pulak tu...dah pandai ngada-ngada..kena pujuk...kadang-kadang aku terpaksa cakap " yeop sayang..please la tolong jangan buat cam ni..kasihan daku yeop..." eh?geram tak geram ~emo di situ..manusia kena pujuk benda tak bernyawa..korang paham perasaan aku kan?nampak macam sewel la..tapi itulah hakikat..suratan atau kebetulan, si yeop kembali normal seperti biasa..SENGAL!time tu aku rasa nak maki je..tapi aku sabar..nanti di buatnya tak hidup langsung susah plak aku..aku buat kesimpulan ,si yeop ni KURANG KASIH SAYANG dari aku.aku kan busy..mana la aku nak belai-belai dia sentiasa..errr..BOLEH BERAMBUS!rasa terabai konon..habis aku?sapa yang nak ambil tahu?huh?
kisah si yeop berlalu dengan penuh SABAR... kisah cik Ti plak menambah lagi kesabaran..cik Ti buat hal..wahai cik Ti..aku perlukan TUBUH mu untuk aku buat kerja CAD aku..aish!kenapa la minggu ni semua macam mencabar kesabaran aku je..aish..

SABAR TANTAN~
(down di situ)
T____________T"

Note : si yeop - sejenis laptop
cik Ti- sejenis tetikus

~iRmE~^^,



Sunday, November 7, 2010

tAnPa nAmA - aktiviti 'baikpulih' bilik

Dengan lafaz Bismillah...

Salam blog...

masalah betul aku ni..bila dah start menulis..mula la nak menulis benda-benda mengarut..even yang ni tak penting pun , aku tetap nak story kat korang..
melantun-lantun!^^,

hari ni aku dah mula terperasan..bahawa..bilik aku dah 'sakit'..so malam ni aku kena 'rawat' bilik aku..mana yang perlu di beri 'suntikan' aku akan beri..eceh!!

tHInkinG :- 'macam mana la rumate aku duduk dengan aku selama ini ek?selesakah?'

jujur lah..memang aku busy tahap gaban..bukan nak kata apa..err..memang lah..hehehe..okay..sekarang aku nak mulakan buat treatment kat bilik aku..

1st : aku kena mop lantai (gila!kenapa plak?)
2nd : aku kena lipat kain...(err...mana satu baju kotor,mana satu tidak ni?T_T")
3rd : kemas meja study..(mak oi!buku berhabuk tahap lipan!)
4th : lap mana sudut-sudut yang berdebu (err...tak sampai la sawang..)

okay..dah settle baru aku PLAN nak buat kerja landsape aku pulak..tapi...
.
.
.
.
.
.
.
.
mata aku mula ngantuk ni..argh!!!!!!aku kena kuat..DUGAAN..DUGAAN...

FeeLinG :- be cool tantan...anak setan je yang kacau kau tu..boleh lawan..lawan...lawan...

aish!

~iRmE^^~

Saturday, November 6, 2010

tAnPa nAmA - mEngGeLaBaH bETuL miNaH ni?

Dengan lafaz Bismillah..

Salam blog..

sekadar berkongsi satu kisah,semoga jadikan ia satu teladan..eceh!~^^,

nampak gambar di atas?so ,sila baca my blog ni dengan serba kemarahan....(tapi ,marah itu syaitan..tak elok amalkan...~^^,) by the way ...cerita ini memang menimbulkan 'kerimasan' (lebih beradab kot guna perkataan itu) ... skroll ,camera , 3,2,1..action!


Suatu pagi yang hening, si rakan A (bukan nama sebenar) datang menziarahi si rakan B (nama perlu dirahsiakan) .Almaklumlah..rakan A ini sudah habis exam.Manakala rakan B, walaupun habis exam tapi project nya berlambak masih belum disettlekan lagi (eh?banyak kerja tapi boleh luangkan masa tulis blog?U_U")

sambung balik...rakan A datang ke bilik rakan B,

situasi 1
(memberi salam sambil mengetuk pintu bilik dengan kuatnya)

"Assalamualaikum!!..ooo!!!..assalamualaikum!!!!...ada orang tak!!?rakan B!!!..rakan B.!!!."

komen: perhatikan ayat di atas..semuanya tertulis tanda seru.menandakan betapa KUATNYA suara rakan A ini menjerit sambil mengetuk PINTU bilik.kesian rakan B kebetulan malam tadi rakan B tidur lewat..kesian T__________T"

situasi 2
(rakan A berjaya menyelinap masuk ke bilik rakan B..akhirnya..T_T")

"Eh,kau..baru bangun tidur?wei!anak dara apa ini?masih tidur lagi?kau solat subuh tak?bla..bla..bla..bla..bilik kau bersepah sangat ini?kau tak ada masa langsung ke nak kemas?bla..bla..bla..bla..baju kau lipat kat mana?aku nak tengok baju kau dalam almari ini..bla...bla..bla.."

komen : perhatikan ayat di atas..tertulis perkataan 'bla..bla..bla..' actually kalau di zoomkan perkataan itu, sebanyak 120patah perkataan di situ..tak sanggup nak tulis..so singkatkan je !_!"

situasi 3
(rakan A mengajak rakan B makan lunch,tapi dengan syarat rakan B perlu belanja -_-")

"kau belanja la ek..aku kan kawan kau..sekali sekala apa salahnya.."

komen: bila masa rakan A datang sekali sekala?rakan A selalu terjah..time rakan A plak tak de duit..pandai rakan A dan setiap kali rakan A datang rakan B belanja.kalau makan kedai mamak ok gak..ni belanja pizza!!!T____________T"

situasi 4
(kembali ke bilik sebab rakan B perlu menyiapkan tugasnya yang bertimbun)

"kau ni asyik busy je memanjang..kenapa?orang lain pun busy gak?hebat sangat ke course kau stdy ini?bla..bla..bla..."

komen : 'bla..bla..bla ' - 120 patah perkataan

situasi 5
(rakan B tak boleh tumpu pada kerja,so rakan B menulis blog)

"eh?kau tulis blog?sejak bila?pandai ke kau tulis?bukan kau memang tak de bakat langsung ke?berapa followers kau?mesti sikit kan?aku pun ada blog jugak..eh..sekarang kau sedang tulis apa tu?bagitau la aku sikit..kita kan kawan.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
rakan B berkata ,

"AKU TULIS BLOG PASAL KAU LA NI..MENGGELABAH TAK TENTU PASAL..DAN AKU POST KAT FACEBOOK AKU..RAMAI GAK ORANG BACA..AKU TAK PERLU FOLLOWERS PUN..KAU NAK BACA KISAH KAU TAK?KAU MASUK BLOG AKU
tantan.blogspot.com

p/s : jangan jadi rakan yang menggelabah...~^^,y..hope aku dapat menjadi rakan yang baik..W^^W~amin,,sesungguhnya yang indah itu datang dari Allah^^

wassalam,

~iRmE^^~






tAnPa nAmA - aLa cOmEy^_^y

Dengan lafaz Bismillah..
salam blog..

Firstly sesiapa yang kurang matang tidak dibenarkan membaca kisah ini..sesiapa yang pra-matang..baca separuh sahaja..dan sesiapa yang matang sampai sudah masak sangat2..boleh baca tapi dengan satu syarat..

ala comey~^^
aish!!!!gedik betul aku ni..macam lah ada orang nak baca cerita kamu...arghhhh..hidup kena selitkan secebis sifat perasan!baru la orang akan perasan pada kita..ok2..skroll..camera..3,2,1..action!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kalian semua pernah terfikir mahu berkeluarga enggak?
pelemPANG!!apa hal tershashul bahasa lain ni?soory-soory..
mungkin malam ni aku letih sikit..ye lah..baru je selesai majlis sambutan birthday
ibu aku yang ke-58 tahun..selamat hari lahir ibu..semoga panjang umur,sentiasa dirahmati Allah..amin W^_^W..

okay.sambung balik.aku nak tulis cerita sikit tentang satu keluarga.so pada yang berniat mahu berkeluarga..hayati cerita aku ini..ini cerita..bukan cerpen..

Keluarga ini merupakan satu keluarga yang besar.ada 7orang lelaki,dan 3orang perempuan 'hasil' cinta dari dua jiwa sejak 31 tahun yang lalu....
pada awalnya..hubungan kekeluargaan diantara keluarga ini tidaklah terlalu rapat.almaklumlah..ketika itu..'isi-isi' keluarga itu semuanya sedang mengejar cita-cita.
kebanyakannya pula duduk di asrama..jadi masa muda lebih dilakar bersama rakan seperjuangan...keluarga?mereka rapat..tapi tidak lah sehingga buat satu perjumpaan tiap2 minggu seperti sekarang..

tahun demi tahun berlalu..pertambahan ahli keluarga baru berlaku..seorang demi seorang berkahwin..anak pertama,kemudian anak kedua,anak ketiga menyusul..rezeki semakin bertambah dengan anak keempat pula mendirikan masjid...ketika ini anak kelima sedang dalam process...
Baru-baru ini,satu perjumpaan besar-besaran berlaku ,walaupun keluarga ini selalu berjumpa,tapi, yang ini dikira paling istimewa sebab majlis sambutan hari lahir 3orang ahli keluarga ini turut disambut.pelbagai aktiviti yang dirancang pada hari tersebut..aktiviti dirancang seawal pagi dan dijangka tamat selewat malam.antara aktiviti seperti sukaneka,bbq night,acara potong kek,acara penyampaian hadiah sukaneka, acara penyampaian hadiah birthday pada 3orang ahli tersebut dan acara terakhir!acara membuka hadiah beramai2..
(eh?kira acara juga ke ??)
ala comey~^^

sukaneka berlangsung selepas usai solat asar dan semua ahli keluarga terlibat..tiada alasan..6orang pasangan yang terlibat dimana masing-masing memegang title laki-bini..bayangkan..mereka-mereka ini dah berkahwin..umur dah masuk 30-an .main sukaneka lagi..
ala comey~^^

dan yang paling sporting sukaneka ini turut disertai oleh ibuayah mereka..meriah..kanak-kanak kecil tak turut serta sebab masih bawah umur..lagipun aktiviti diorang pun cukup mencabar
kutip gula-gula!!!

korang nak tahu tak diorang main sukaneka kat mana?errr.....padang bola..time itu ada pulak game..so dengan selamber sempoi nya..diorang main kat situ..siap ada wisel lagi..wisel pertama ditiup , start game..wisel kedua dah tak berbunyi sebab tak sampai hati nak ganggu pemain bola sepak kat sebelah padang .... asyik outside!!!tak kan lah setiap masa outside!!!so lebih baik mr wisel senyap selamanya..aktiviti tamat sebelum magrib..masing-masing berkonvoi gerak ke destinasi untuk meneruskan aktiviti ke-2 bbq night!

Mereka solat magrib berjemaah.di imam oleh si anak sulung..alhamdulillah..anak sulung (lelaki) menjadi manusia berguna..yang boleh menjadi imam pada ahli keluarganya..di azan oleh anak bongsu (lelaki)..alhamdulillah..walaupun masih lagi berusaha untuk membaiki diri,tapi tidak mengecewakan..di belakang barisan berdiri teguh kaum hawa, menjadi makmum yang setia..insyaAllah..~^^..alunan surah si imam mendayu-dayu..kedengaran selingan suara si kecil mengikuti bacaan surah..subhanaAllah..si kecil yang berumur 4tahun membaca surah al-fatihah dengan berlagu seperti abi nya...sungguh sempurna!! selesai solat,majlis salam menyalam meminta maaf (takut-takut time sukaneka tadi ada yang tak puas hati)
ala comey~^^

kaum hawa terus menuju ke dapur menyiapkan makan malam.begitu tekun dan bekerjasama di antara mereka.hubungan sangat rapat.hubungan keiparan amat menyerlah sekali.sekali -sekala kedengaran gelak-tawa bukti mereka rapat!anak-anak kecil?bermain sesama sendiri..kaum adam bergerak menyiapkan bbq..

Best ke bbq night ini?mestilah best..bayangkan..bakar kerang,jagung,kentang,ikan,pergh!memang best tahap gaban..time bbq night,ada selitan acara pula..acara teka-teki dari si ayah dan si ibu untuk anak-anak..riuh memberi jawapan..kadang-kadang..jawapan sengal yang terkeluar..

badan kecik ,kepala besar?apakah?
-ikan bilis pakai topi keledar-

sengal!
habis makan malam..acara yang ditunggu..sambutan hari lahir 3orang ahli tersebut..anak ketiga lantas mengambil gitar..semua ahli-ahli keluarga menyanyikan lagu "Allah selamatkan kamu"..dan bacaan doa dari si sulung memohon semoga majlis diberkati diikuti dengan ucapan dari 3orang yang dirai...
acara memotong kek..disertai dengan pemberian hadiah birthday oleh setiap ahli keluarga yang lain...dan juga penyampaian hadiah sukaneka.
majlis belum bersurai..terlalu sukar untuk meleraikan 'ikatan' pada hari itu..
mereka berbual-bual..berkongsi cerita...dan
akhirnya...
majlis perlu disuraikan..oleh kaum adam..terpaksa!kalau kaum hawa ni bersembang!alamat kalah lah chatroom!!!
ala comey~^^

keluarga ini akan berkumpul tetap berkumpul dan selamanya akan berkumpul...kepada yang baca secara bersyarat tadi...marilah kita doakan keluarga ini sentiasa di berkati oleh Allah..
amin~W^_^W~

Pendapat Tan-tan,
1-aku rasa kalau kita nak berkeluarga, lebih afdal berdoa sekarang..keluarga apa yang kita mahukan..walaupun seruan kahwin itu belum hadir lagi..tak mengapa..asalkan Allah tahu kehendak kita dan Allah akan menolong kita..insyaAllah..

2-si kecil membuatkan aku tersentuh dan mahu menyentuh!adakah dulu aku seperti dia??..aku doakan dia akan sebegitu sehingga dewasa..amin~

3- doa amat penting dalam hidup..nilai-nilai Islam perlu di gilap semula..si sulung menjadi tonggok utama..kalau aku lah..aku mahu anak pertama lelaki.. eh?gatal! *bLusHinG~

4- apa yang penting..keluarga itu penting..sebuah masyarakat yang baik ,bermula dari keluarga yang sempurna..tidaklah sempurna mana yang aku minta..asalkan agama tidak diketepikan...

sampai sini dulu..soory kalau ada yang terasa..sesungguhnya yang indah itu datang dari Allah~^^,

wassalam,

~iRmE^^~



Sunday, October 31, 2010

tAnPa nAmA - 1 cinta

salam blog!!!!!^^

1 cinta ....
kenapa aku memilih tajuk yang agak mencabar?mencabar sangat ke?hahaha..tak kisah la..janji aku ingin berkongsi sedikit kisah tentang 1 cinta aku ini...eh?
aku kan tak pernah bercinta..
bercouple lagi la tak pernah...
admire orang tu ramai la..hehehe..

*bLushinG ~^_^y..

hebat sangat ke aku,sampai nak berkongsi tentang tajuk ini?atau aku sekarang sedang desperate?atau ....haip! jangan pikir bukan-bukan ok!sila mintak penjelasan dari empunya badan dahulu....
kembali pada tajuk kita yang asal...

1 cinta-star five
ku memohon dalam sujudku padaMu
ampunkanlah s'gala dosa dalam diri
ku percaya Engkau bisa meneguhkan
pendirianku...keimananku..
Engkau satu cinta
yang selamanya aku cari
tiada waktu ku tinggalkan
demi cintaku kepadaMu
walau seribu rintangan
kan menghadang dalam diri
ku teguhkan hati ini
hanya padaMu
ku pasrahkan
oh Tuhan
selamatkan hamba ini
dari segala fatamorgana dunia
oh Tuhan
jauhkanlah hamba ini
dari hidup yang sia-sia

"lirik lagu?apa barang.."
eh?itu tulisan..bukan sejenis barang..apada
"eh,kumpulan mana ek?nak search la..nasyid ni kot"
kenapa kalau nasyid?sebab islamik ke?
" puisi ke?"
boleh je kalau nak deklamasi sorang2 dalam bilik..then jangan lupa videokan
"apa motif?"
eh?kejamnya soalan..
"syahdunya..tersentuh saya ,awak"
err...saya tak pernah sentuh sesiapa..kalau hati tersentuh!alhamdulillah..^_^y

inilah kisah cinta aku.selama ini aku akui aku terlalu mendambakan cinta manusia,sampai cinta pada Allah aku tak pernah sedar...kenapa selalu muhasabah diri ni?kenapa asyik cerita pasal cinta?kenapa?

kita hidup atas muka bumi ini atas dasar 'cinta'.cinta adam dan hawa..masih ingat?kalau tak tahu..jangan segan kaji balik..ok..tujuan kita hidup bukan untuk beribadat kepada Allah semata..tetapi kita juga perlu hidup untuk berkasih sayang ..cinta pada tumbuhan,cinta pada haiwan,cinta pada ibu dan ayah,pada adik-beradik,pada kawan-kawan..

tapi...

ramai yang tidak sedar dan mengambil kesempatan ke atas 'cinta' ini..sebaliknya ramai mengaplikasikan pada hubungan yang tidak halal.
contoh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
contoh

je..seyh!

contohnya berpasang-pasang,berdua-duaan..dsbg..
aku bukan nak kata aku baik,mahupun cemburu..tapi atas nama 'cinta' aku pada agama ,aku just nak cakap..andai coretan ini salah..soory sebab aku hanya insan yang masih lagi dalam proses membaiki diri...kepada yang ingin mencari cinta Allah..alhamdulillah..teruskan..jangan lupa doakan aku agar aku terus teguh mencari cintaNya..kepada yang masih lagi kekal sedemikian..tut..tut..tut..
semoga Allah memberi hidayah pada kalian..amin..
w^_^w

"kalau tak couple..mcm mana nak kahwin?"
ala comey ^_^y

"kita perlu kenal pasangan sebelum kahwin,kalau dia huduh perangai tak la menyesal nak tinggal waktu sekarang"
kasihannya beliau T___T"

"aku tau halal dan haram..aku dulu budak sekolah agama"
eh?berlagak..

"arghhh..boleh je kot jaga hubungan tu..bukan susah..tak payah pegang tangan sudah"
oh!really?


thinking.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Q"

"tepuk dada ,tanya iman"

aku akui 'cinta' memang penting..ibarat alat bantuan pernafasan..
yang memberi oksigen pada aku
tapi,kadang-kadang andai aku terlalu bergantung pada alat bantuan tersebut
aku akan alpa dengan pernafasan aku yang semulajadi
ermmm.....bayangkan andai alat bantuan pernafasan tu rosak tiba-tiba,
mesti kita terus ingat nikmat pernafasan semulajadi kita kan?
itulah manusia..kadang2 alpa...
aku pun turut sama
T_________T"

"macam mane nak mencintai Allah?ingat senang ke?"
memang la tak senang sayang..tapi hendak seribu dalih
*_*

"saya dah ucapkan.saya sayang dan cinta Allah.tak cukup ke?"
layak ke kita nak hitung berapa nilai cinta dan kasih sayang kita pada Dia?
-_-

"err..nanti2 la..da muda esok..saya akan mula mencintai Allah."
istilah 'muda' hanya di syurga sahaja..ajal tidak kira umur
O_O

.
.
.
.
.
.
.
.
.

tak pe la..seolah-olah ramai yang tak setuju dengan pendapat aku
"T_ ouching_ T"

aku pun dalam proses nak mencintai Allah..so aku nak kongsi kat semua
satu doa mencintai Allah..
percayalah..
walaupun korang tak de perasaan pun..amalkan je doa ni
insyaAllah..
jika korang niat betul2
Allah akan memudahkan segala urusan korang..

Doa Mencintai ALLAH :
Ya Allah,sesungguhnya aku memohon kpdMu cintaMu dan cinta org2 yg mencintaiMu & aku memohon kpdMu perbuatan yg dpt mengantarku kpd cintaMu.ya Allah,jadikanlah cintaMu lebih ku cintai drpd diriku & keluargaku serta air dingin^_^

psssssstttttt...
doa ni pun sesuai untuk gadis2 yang tak tahu nak bercinta
(macam aku *bLusHinG^^)
jika berniat untuk berkahwin keranaNya
insyaAllah Allah akan tolong...

wassalam

~iRmE^^~








Thursday, October 28, 2010

tAnPa nAmA - aku,facebook dan ntah

salam blog..

aku ,facebook dan ntah...amik ko!!! aku da deactive fb..rasa tenang sikit nak buat kerje...lepas ni..aku nak offline ym pulak..kadang2 tension gak dengan family..bila aku nak post apa2 je..ada la benda bebelan dari diorang..kadang2 rimas..ok fine..lepas ni aku nak tutup semua..handset pun mungkin kot..dalam area malam2 aku nak tutup..malas nak tengok mesej..haish..ada je benda yang mengtensiion kan aku..sabar je la.. dah la banyak project..tapi satu habuk pun aku malas nak jalankan..takde semangat langsung!!!!!

geram betul aku...aku geram kat diri aku sendiri,family,kawan2 dan semua la...haish.,.aku harap aku dapat bersabar..biarlah aku 'berfacebook' dengan Allah pulak..senang hati aku..takde la benda2 menyesakkan dalam pikiran aku ni..aish...(mengeluh sekali lagi..)....

tutup pasal facebook!!sebab memang aku da deactive..so..bukan aku nak lari dari family..kadang2 diorang tak paham apa yang aku buat..ada je yang salah..aku buat tu salah..aku buat ni salah..stay studio salah..aish..baik aku senyap je...

tentang studio pulak..kalau tak mintak studio 24jam susah nak buat kerja..bila aku mintak mula la kerja tak jalan..aish...ntah la pe nak jadi dengan aku..kadang2 aku rasa membazir je study..umur semakin lama semakin meningkat..aku tak tahu nak hala tuju macam mana..ya Allah..berilah aku petunjuk dan kekuatan hati...

kawan2 pulak..ish..macam2 issu..issu couple..maksiat..zina hati,zina mata..macam2 sampai aku naik berbulu mata melihat dan mendengar..hahaha..takpe2..moga2 Allah memberi hidayah pada mereka..amin...~^^

pada kekasih aku ,Allah.,.seriusly..semakin lama aku mengejar cinta Nya..semakin banyak dugaan yang aku terima..aku takut aku tak dapat hadapi..tapi bila aku teringat satu hadis mengatakan "Allah tak kan bagi dugaan itu melainkan hambaNya boleh menghadapi dugaan tersebut.." seperti mana mentor aku cakap la..setiap dugaan itu menandakan Allah sayang kat kita..aku tau..tapi aku tak rasa..ntah la..aku ni blur sangat ke or memang aku tak dapat perasaan aku padaNya...kadang2 aku rasa sayu..kadang2 aku rasa takde perasaan..bukan kah kalau kita mencintai sesuatu (contoh manusia..kita akan rasa nervous dan gembira..) tapi aku berjumpa dengan Allah kadang2 aku rasa..kadang2 aku tak rasa ..kenapa?sebab masalah aku ke..aku memang mahukan kasih sayang Dia..bagi aku hanya Dia cukup..tapi aku terlalu takut..sangat takut untuk menghadapi pelbagai dugaan yang akan datang..bukan aku tak sanggup menghadapi..aku tahu setiap dugaan itu menandakan keimanan kita di uji..tapi aku takut..tetap takut..masa aku panjang lagi..macam2 boleh berlaku..nauzubillah...

aku nak cuba..untuk mengapai cintaNya..dengan seikhlas hati aku ..tanpa mengharapkan balasan..sebab aku memang ikhlas mahukanNya..tapi aku rasa tak yakin..kadang2 tak..kadang2 ya...

ya Allah...aku mahukan cintaMu..kerana melalui cintaMu aku akan dapat meneruskan hidupku sebagai seorang manusia di muka bumi ini..kerana cintaMu itu..aku mahu menjadikan keluarga ku sebahagian dari ahli2 syurga..kerana cintaMu aku mahukan kawan2 ku yang melengkapkan hidupku sebagai seorang manusia bersosial..kerana cintaMu juga ..aku ingin jadi seorang bersyukur dan sayang akan diri sendiri...kerana cintaMu..aku mahukan cinta seorang lelaki yang menjadi pelengkap hidupku untuk aku berkahwin (gatal!!~^^) seterusnya meneruskan ibadat aku kepadaMu..kerana cinta Mu..aku ingin mengapai kejayaan di dunia..kerana cintaMu aku ingin mencari akhirat..kerana cinta Mu..aku ingin hidup ..kerana cintaMu...kerana cintaMu....

ntah..kadang2 aku menangis...menangis kerana aku rasa diriku gagal...tapi aku tak mahu semua tu..La tahzan..jangan bersedih..moga aku terus di beri kekuatan untuk meneruskan episod2 yang akan datang..amin...~^^

~iRmE~^^

Friday, October 22, 2010

tAnPa nAmA - berlagak sungguh

salam..
wei!berlagak sungguh beliau..ingat handsome sangat ke?(memang pun =_="!)
aku kalau boleh tak nak la suka kat kau!langsung tak hingin..tapi aku nak buat macam mana?dah hati ni suka kat kau!KALAU BOLEH
KAU PERGI BERAMBUS SEKARANG DALAM HIDUP AKU!!.....hey lelaki (dah di sahkan lelaki sejati!alhamdulillah)...seriously aku sekarang nak kejar cinta Allah..so buat apa aku nak terhegeh2 kat mung!!(errr..unsur2 ganu ada di situ..maaf!)

tolong sikit!!!kalau di beri pilihan sekali lagi aku nak cakap..aku memang tak pilih untuk suka kau!sakit tau tak!!!suka dalam diam!!!!adus...aku terima je perasaan ni T_T" ..tapi kau?wei!!berlagak gila dengan aku..aku tak sepadan dengan kau?(memang pun =_=")

takpe2..aku tau Allah Maha Adil..eh?aku pun anggun apa!!tak pe2..kau tengok la nanti terbeliak biji mata kau 5tahun dari sekarang!(eh..lama gila kot!ntah2 kau dah kahwin..melepas aku =_=")

memang la aku nak kat kau!tapi jodoh tu aku nak Allah tentukan..aku pasti memang bukan dengan kau pun!hahaha..what ever..aku memang sayang kat kau =_="...sayang aku kerana Allah..sebab Allah yang ciptakan kau..the good thing i have meet dalam umur aku suku abad ni..heh?

aku sentiasa doakan kau dapat yang lebih baik dari aku..(aku baik kan?^^")

aish..bila la..kau nak berambus dalam hidup aku..be strong k!(ini untuk aku bukan untuk kau!heh?^^")

aku suka kau!aku suka kau!aku suka kau!!!!!!!!!!!!!!^^"

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - lama gila tak blogging!!!

salam...

wei!lama gile kot aku tak tulis blog..hahhaha..wat ever aku memang rindukan nak tulis benda2 mengarut ni..seronok aku baca orang2 yang ada blog..cantik2 blog mereka..aku?sempoi seyh!..ah lantak la..asalkan aku dapat luahkan apa yang terbuku di dalam hati ni....

erm..banyak kerja kot lately ni..tak tau la nak mulakan kerja yang mana satu..banyak2 kerja tapi buka facebook juga..hahaha..ntah pe2 ntah..nampak sangat iman aku tak kuat..wat ever pun aku try la...hahaha..yeay!tantan nak try!

ceh!aku pun tak tau nak cakap apa..but memang penat gila la..otak ni nak carry macam2..aduy course archi ni bukan senang kot!tak de benda yang senang tantan oi!kau je yang buat benda tu susah sangat2..

ish2...wei..next week exam final lol..tapi tak baca apa2 lagi..hehehe...ok2 aku nak start sekarang..fokus!

~iRmE^^~

Friday, October 1, 2010

tAnPa nAmA

salam..

memang penat..berilah aku kekuatan ya Allah~

wslm..

~iRmE^^~

Wednesday, September 29, 2010

tAnPa nAmA - aku bersyukur!

salam...

alhamdulillah..even masa sudah suntuk sekarang..tapi aku ingin luangkan masa untuk meluahkan sesuatu...sesungguhnya..aku begitu bersyukur..sangat2 bersyukur...design ku mendapat extend submition ... paga tadi lect ku en irfan (pensyarah design ku) memberitahu bahawa design extend next week..maknanya aku dan rakan2 ku di minta untuk submit model lengkap sahaja...memang ak nak buat model..sebab design ku semua nya didalam kepala otak!aku tak mampu untuk melukis nya...alhamdulillah...aku begitu bersyukur...ya Allah...aku selalu menyalahkanMu...tak sangka Engkau begitu menyayangi diri ini..aku semakin dapat merasa cintaMu...

usai solat isyak..aku membaca surat2 'cinta' darinya...even aku tidak memahami (sebab tafsir al-quran tak beli lagi) aku tetap dapat merasakan betapa indahnya kata-kata Dia terhadap hambaNya yang Dia kasihi....

permudahkanlah urusan ku pada malam ini ya Allah....aku melakukan kerja-kerja ku ini kerana Mu semata..semoga ku mendapat hidayah dan idea dari Mu...permudahkanlah ya Allah..aku terlalu memerlukanMu setiap masa...amin...

dari hamba Mu yang begitu mendambakan cinta Mu,
Intan Rahayu Md Esa.

Sunday, September 26, 2010

tAnPa nAmA - sekali lagi...

salam...

sekali lagi ... HATI ini di duga...ya Allah...janganlah Engkau menduga aku dengan dugaan itu lagi..aku tidak sanggup ya Allah..biarlah aku sentiasa mengingati Mu...

wasslam...

~iRmE^^~

Friday, September 24, 2010

tolong lah HATI....sila bersabar..kuatkan semangat mu..gunakan akalmu...

~iRmE^^~

Thursday, September 23, 2010

tAnPa nAmA - .......................

salam blog..

aku memang suka berfikir ke?atau memang fikiran ni akan secara auto berfikir?errr...apa sebenarnya aku nak pikir?rasanya tak ada apa2 pun...

entah..aku tak tahu nak cakap macam mana..terasa lemah diri ini..tidak berdaya...kadang2 mengeluh..meminta untuk dikurangkan bebanan...namun kadang2 diri ini membiarkan..bebanan itu berlalu pergi tanpa mahu berpikir!!!

thinking of ...............................

~irme^^~

Wednesday, September 22, 2010

tAnPa nAmA - al-Fatihah

salam...

nenek aku baru meninggal semalam..pagi..al-fatihah..semoga Allah mengampunkan segala dosa nenek dan di tempatkan di dalam orang-orang yang beriman...amin...memang menjadi teladan pada aku ketika aku menziarahi arwah...ya Allah..aku tak tahu kenapa ketika melihat mayatnya di kapan kan..aku berdebar2..seolah2 diriku di baluti..ketika itu ibu aku yang memandikan dan menguruskan mayat nenek..aku memandang ke arah ibu...hatiku sayu..andai ibu...oh tidak..aku tidak mampu dan tak kuat... banyak yang ku dengar cerita tentang kematian nenek...biarlah..orang sudah tiada..jangan di ungkitkan lagi....walaupun aku masih lagi terkejut tentang kematian ini..tapi aku harus teruskan rutin harian ku..kerja ku...yang perlu di selesaikan...

khamis ni ...esok..presention final design on butter paper..ntah tak tahu apa nak di tunjukkan...semoga Allah memberi aku idea untuk aku mendesign di atas butter paper ini....

amin

~iRmE^^~

Sunday, September 19, 2010

tAnPa nAmA -AKU PERLUKAN MU~

SALAM...

AKU BETUL2 PERLUKAN MU...TIDAK MENGAPAKAH??SBB AKU TAHU AKU DALAM KESUSAHAN SEKARANG...BERILAH AKU SEMANGAT , SOKONGAN...AGAR AKU DAPAT TEGUH MENGHADAPI DUGAAN INI...AGAR MU DAPAT MEMUDAHKAN SEGALA URUSAN KU PADA PAGI INI........

TOLONGLAH HAMBAMU INI YA ALLAH~

y_______y"

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - aku sayang ko la bangang!!!!!

salam bLog ~

ada satu kes pulak...tadi kes toilet..ini kes cinta tragis..sedang aku lalu melintasi koridor nak masuk bilik..ada pulak minah ni terjerit2..aku pun curious sangat.'pe hal minah ni?histeria ke?' dan aku pun curi2 tengok..'owh ,cakap tepon rupanya'... dan satu ayat tetiba aku dengar ... "aku sayang ko la bangang!!!!!"

gulppp!da tahap tak terkawal..macam ni ke orang bercinta...eish..gerun aku..memang la aku takde sayang kat someone..tapi skit2 je...eish..takut..takut...mungkin minah ni dah terlebih sayang sangat kot...

apa2 pun minah ni..aku doakan semoga cool dan bahagia...semoga di beri rahmat oleh Allah...

amin...

p/s : nasib baik ak sayang 'dia' bukan bangang..kui..kui..kui...

^_^y

~iRmE^^~

tAnPa nAmA - ceh!!!pengotor!!!

salam...

tolonglah jadi pembersih sikit...memang la toilet tempat setan duduk!!!tapi tak kan la tak nak bersihkan kot..bukankah Islam suka pada kebersihan????sumpah aku tak nak masuk toilet tu!!!!tapi dah tak de toilet lain..semua toilet telah 'di perkosa' sampai tercabut pintu..apakah??aku salah masuk hostel ke???

nak tak nak aku kena jadi makcik cleaner pulak!wei!!!!tolonglah jd pembersih sikit!!!

ceh!!!!pengotor!!!!!

@_@"

~iRmE -,-"~

Saturday, September 18, 2010

tAnPa nAmA - suka!

salam...

dapat berchatting dengan rara@budak kecik (beliau ni best friend aku kat uitm penang) ...suke!pesan beliau 'kebahagian akan tiba menjadi milik kita' .... so aku akan terus bersabar.... moga2 ......

profesional adalah hakku .....

^_^y
~iRmE^^~

tAnPa nAmA - ye la2..aku mengaku!

salam....

ntah..aku tak tahu kenapa makin lama aku dekat dengan kau...!macam serasi tapi tidak..dah la tu pulak selalu pikir pasal kau..aku buntu sungguh!penyakit apakah?cara ko ignore aku tu yang membuatkan aku makin lama makin sayang...kau seakan2 bagi harapan..tapi tak jelas..aku takut aku yang terlebih perasan (memang pun =_=")....aku nak minat kat orang lain..tapi aku takut aku tak setia kat ko...tapi ada kau kisah semua tu?kau mana tahu perasaan aku yang asyik tunggu kau je...tolong la...aku dah tak nak memendam rasa....aku dah penat meminati orang dalam diam..aku dah penat..sangat penat..kalau di beri pilihan ... aku tak nak langsung perasaan ini..kalau orang kata cinta penting dalam hidup...biarlah aku pilih cinta Allah...tapi kau sedar tak?aku bukan nabi!mahupun malaikat .... iman aku nipis kulit bawang besar je....di sebabkan aku minat kat orang lain...aku try luahkan...tapi memang betul jangkaan aku...kau memang tak hargai langsung...aku bukan nak bercouple sangat pun..aku nak teman yang boleh amik berat pasal diri aku...jaga kesihatan aku..dan aku pun nak juga ambil berat tentang orang lain selain teman2 aku,aku nak ambil berat tentang orang yang istimewa untuk aku....tapi kau tak paham langsung...aku tak tahu la kalau kau tak pernah rasa menyintai orang lain atau mengambil berat tentang orang lain...aku pun seumur hidup aku tak pernah menyintai orang ..aku hanya menyukai je...tapi cinta aku hanya untuk orang yang mempunyai hubungan yang halalh dengan aku je...aku mahu yang itu...argh...dari mula suka lahir la cinta...susah betul nak describe..aku malas nak fikir..tapi selalu fikir...mungkin dah tak de kerja dalam kepala otak aku ni....aku nak lepaskan kau..tapi ak sayang..sebab kau LELAKI
PALING BAIK yang aku jumpa ....... aku buntu...aku pun tak paham perasaan aku sendiri....memang la aku suka kau..aku suka dia...tapi aku tetap nak bagi kau peluang .... boleh ke aku?tolonglah...kau senyap.....terlalu lama....aku dah malas..tapi bila kau muncul..hati aku mula goyah...sebab?sebab aku nak bagi kau peluang..memang dalam hati ini..tiada siapa2 lagi...kau pun aku belum letak dalam pintu hati aku ni...just luar pintu hati je..kau je belum ketuk2... err sebenarnya bukan kau je aku letak kat luar pintu..ramai lagi beratur...hahaha..tunggu kau je ketuk (dan memang kau tak kan ketuk langsung..confirm la..) so izinkan aku meminati dia...hahaah...ye la2 aku mengaku!aku dah mula suka dia...soory la...tapi aku tetap single cam ni..sebab seperti biasa..aku tak berani nak luahkan...mungkin dengan cara ni aku lebih bahagia~

^_^y
~iRmE^^~
salam..

membaca ayat suci al-quran...sesuatu perkara yang paling aku suka.....~ semoga aku dapat beristiqamah sehingga ke akhir hayat ku ... amin..

^_^y

wassalm..
~iRmE^^~

Friday, September 17, 2010

tAnPa nAmA - pelik

salam...

jam menunjukkan pukul 452am..aku terasa ingin solat sunat..tapi memandangkan ada seseorang yang sedang baring di lantai..tak jadi nak teruskan niat suci murni (eleh, time ni la tetiba lapang nak solat sunat..ceh!) .... tak pe la..nak mengaji jap lagi... jiwa rasa tak tenang ...ntah..malam ni agak pelik..tetiba aku terase rindu,sayang,cinta,kasih tak tahu la pada siapa....semua ni terlalu sesak di dada aku...aku rasa rimas sangat2...ya Allah dugaan aku sekali lagi ke?

mungkin aku terpikir sangat pabila rumate ku giat bercerita tentang kisah cintanya dan aku turut sekali berkongsi bersama....aku tak boleh pikir sangat2..banyak lagi kerja nak di buat...fokus..fokus..fokus..semua itu dugaan wahai diri...jangan terlalu ikut perasaaa..gunakan akal yang Allah berikan....

^_^y
~iRmE^^~

tAnPa nAmA - kisah cinta AKU dan KAMU

salam blog~

cinta..cinta adalah satu subjektif.semua orang boleh menafsir apa itu cinta.cinta pada Allah,pada rasul,pada keluarga,pada teman2,pada diri sendiri..itu yang dan namakan cinta..kisah cinta AKU dan KAMU memang tiada perbezaan.yang jelas,AKU tidak di cintai tetapi KAMU menyintai..AKU kadang2 menyintai tetapi KAMU kadang2 tidak pernah dicintai...

untungnya KAMU rugikah AKU?walaupun sehingga saat ini AKU masih mencari cinta sejati..tapi AKU masih menunggu cinta dari KAMU ....... sepatutnya AKU mengejar cinta KAMU itu..tetapi AKU tidak mampu....kerana memang AKU tidak mampu...

[sigh] sungguh konflik pabila membicarakan tentang cinta ini..sudah tentu ia melibatkan hati dan perasaan ..... kadang2 aku takut untuk mengahdapi 'saat' itu.. kerna AKU takut terlalu taksub dengan cinta yang KAMU berikan nanti...AKU menyintai KAMU kerana KAMU.dan AKU harap cinta ini akan menjadi kenyataan....

~iRmE^^~

Wednesday, September 15, 2010

tAnPa nAmA - i need someone

salam..

saya betul penat...

sangat PENAT dengan kerja menimbun...

ya Allah..kuatkan hati dan minda hamba ini...

i need someone to push me...~to give me to be more strong....just a little time to me to finish this work....

i need someone..i need someone...i need some one

wassalam...

tAnPa nAmA - aku,warga asing & 'potong'

salam...

sebuah cerita..ala cerita kosong2 je..hehehe..ikuti perbualan di antara 'aku' dan 'warga asing' .roll,camera,3,2,1 action!

pagi yang indah..di dalam studio yang kedinginan seolah berada di luar negara.dengan tiba2..datang 2 orang warga asing masuk ke dalam studio.'aku' ketika itu sedang melakukan kerja dengan penuh ghairah.tidak sedar akan kehadiran 2 orang warga asing tersebut.sehinggalah salah seorang warga asing itu mula memberi salam...

warga asing 1 : assalamualaikum..

aku : waalaikumussalam warah matullah..

warga asing 2: can i ask u sumting?

aku : err..(harus ke speaking ni?) oh,sure can! (ayat pendek..senang je la la speakang!)

warga asing 1 : we want to 'potong' this.have u a tool or sumting to 'potong' it?

aku : what the kind of material this?

warga asing 2 : oh..this is..just brown color...(grluppp~!) plastic (fuhh..~)

aku : oh..so hard..(sambil mengetuk2)

warga asing 1 : yeah..thats why we need a tool to 'potong' it..

aku : (ish xhabis2 dengan istilah potong mamat ni..aku 'potong' kang baru tahu..) oh..this must 'potong' (terikut plk) by saw..(bantai je grammar)

warga asing 1 : oh..we want 'potong' using machine..by electric..hv u?

aku : (ish.,melampau mamat ni..nk guna machine plk)..actually my friend and i just using by manual..we are practical student..no need using machine..~ (hahahah..hatiku bergelak tanda kepuasan melampau)

warga asing 2 : owh..so sad..how we 'potong' it?

aku : (ish lantak kau la..did i care?) erm..soory (sambil tersenyum manis)

warga asing 2 : thnks a lot..assalamualaikum...

aku : waalaikumussalam...(mamat2 'potong')

p/s : erm...

Tuesday, September 14, 2010

tAnPa nAmA - entah

entah...
apa yang jadi pada aku..
aku sendiri keliru..
dengan pendirianku...
semakin lama semakin luntur...

entah..
aku memandangnya...
tanpa kata-kata..
namun jauh di sudut hatiku...
aku amat membencinya...
mengapa tiada penyesalan..
sekelumit di hatinya..
meminta ampun ...
dari Yang Maha Esa...

entah...
cerita ku masih berjalan...
dengan meminati seorang teman...
walaupun jauh di sudut hatiku...
aku menganggap dia teman istimewa..
namun sudah suratan...
ku anggap sebagai dugaan...
dan ku akui aku tidak akan memilikinya...
justeru izinkan aku mencintainya..
kerana-Mu..aku sentiasa mendoakannya..

entah...
dengan berbekalkan kekuatan...
yang tak tahu akan habis di tengah jalan...
namun aku masih teruskan perjalanan..
dengan mengharapkan akan ...
menemui kebahagiaan...
aku hanya bergantung pada Mu
hanya mengharapkan Mu...
walaupun kadang2 imanku goyah...
namun aku ttp mngharapkan petunjuk Mu...
hanya Allah yang dapat membimbingku...
memberiku keberkatan....

entah...
aku ttp mengeluh..
semoga aku dapat menghadapinya..
dengan sokongan yang sedia ada..

kepada dia...
aku ttp akan menyimpan perasaan ini..
sehingga dia menemui pasangan yang solehah...
membahagiakan dia dunia & akhirat...

kepada kamu...
kembalilah ke pangkal jalan..
aku sudah penat..
sangat penat..

ya Allah...
jadikan diriku...
seorang hamba yang taat padamu..
lindungilah aku..berkatilah aku..
di dunia & akhirat...
berilah aku sedikit kasih sayang & cinta Mu...
agar aku dapat bertahan ....
mengharungi liku-liku kehidupan ini...
tempat kan aku di kalangan orang2 ...
yang sentiasa mengingati Mu...
agar cinta ku teguh terhadap Mu...

(luahan rasa dari seorang gadis suci)


tAnPa nAmA - sabar...

salam...

ya Allah .. berilah kesabaran kpd orang2 yg Engkau kasihi...

amin..

wassalam..

Tuesday, August 31, 2010

tAnPa nAmA - DIA YANG PERTAMA DAN TERAKHIR

salam...

aku menyandar ke diniding..ku buka lama web i luv islam.com.niatku sekadar ingin mencari kata-kata mutiara dan mahu ku postkan ke status fb ku...

mataku terberhenti ke satu artikel."mencari cinta Allah" .. lantas aku menbaca sehingga habis..menitis air mataku seketika.ak sedar selama ini aku terlalu mengharapkan cinta manusia sehingga aku tidak sedar cintaku kepada Allah telah ku abaikan...

sejujurnya,jauh di sudut hatiku aku teralalu ingin bercinta..tetapi sehingga kini aku tidak pernah mendapat peluang sedemikian..sehingga umurku sudah menjangkau 1/4 abad,namun aku tidak pernah sekali bercinta..setakat meminati tentulah ada..itupun aku meminati dalam diam.tidak berani aku ingin luahkan.kerna aku tidak yakin akan diriku...

namun setelah membaca artikel ini..aku semakin teguh untuk memcari cinta Allah.semoga aku mencintaiNya akan mendorong orang yang dicintaiNya untuk mencintai aku...

ya Allah..jauh di sudut hatiku ini,aku mendambakan pasangan yang telah dijodohkan olehMu..pasangan yang mencintai ku keranaMu,pasangan yang membawa ku ke akhiratMu..amin..

aku akan melupakan orang yang aku meminati itu mulai dari sekarang..biarlah cinta Allah sahaja yang memenuhi ruang hatiku..tidak ada selainnya..

tHinking oF Allah~

Sunday, August 15, 2010

tAnPa nAmA - sebenarnya....

sebenarnya....

aku masih menyayanginya....
walaupun hati ini cuba menidakkan...
tapi aku masih menyayanginya.....
mengapa?
aku tidak tahu...
walaupun aku tidak pernah meluahkan...
tapi aku yakin dia juga berperasaan begitu...
ah..mungkin aku hanya bertepuk sebelah tangan....
ya Allah..dugaan Mu yang satu ini amat sukar untuk aku tempuhi...
berilah aku petunjuk agar aku tidak terpesong ke jalan yang salah...
aku ingin jodoh yang di tetapkan olehMu..
andai dia bukan jodohku..
jauhkan la hatiku dengan hatinya...
agar aku tidak sentiasa menaruh harapan padanya...
aku yakin dengan ketentuanMu....
sabarlah hati ini..
terus bersabar menunggu janjiMu....
amin...~
seandainya dia milikku...
biarlah kerana Mu...
kerna keredhaanMu amat penting untuk akhirat ku kelak~

Monday, August 9, 2010

tAnPa nAmA -puasa

salam blog...

lusa semua umat islam akan menyambut bulan ramadhan..

selamat menjalani ibadah puasa....

sekian..

wasalam...

Monday, August 2, 2010

tAnPa nAmA - pEnaT tP haPPy

salam....

penaT tp haPPy....
dapat buat site model dgn sempurna bersama rakan2...
seriusly kngn ini paling indah buat ku....
rakan2 seperjuangan bertungkus lumus menyiapkan site model.....
sgt cute...dan bergaya....
dan saat ini ak mula jth cinta pada rakan2 ku...dan juga mr archi...
semoga persahahbtn kami berkkln...dan mr archi ttp di hati slps ini...
amin...
thnks my fren...
semangat kamu semua memberi nafsu...eh silap..nafas baru dalam diri ku....

Saturday, July 31, 2010

tAnPa nAmA - sesungut datang lagi...

salam blog....

pagi tu ak bangun..dengan penuh kemalasan sekali...sakit perut menusuk2...ak terase mcm 'kena' je..so ak sambung tido..sampai tgh hari..terlupa hari tu perlu ke studio..ingat nak pergi pagi2....

selepas mkn tgh hari..ak terus balik ke kolej..abg n kakak ipar hantarkan..mmg xde mood..sbb perut ak mmg sakit..mcm biasa la..en sesungut dtg...mls giler nk ke studio..tp mengingatkan..ak perlu antrkan bekal ni ke studio...ak gagahkan jugak pergi..penat kot!kena jalan kaki sbb ak xnk abg n kakak ak menunggu pulak..nk angkut brg bkn dkt!tgkt 4!!!aduyai..makin mengganas la en sesungut nti..nsb bek pg tu ak da tido..kalau x..agknye ak pergi studio sia2 je..semata2 nk tido!!!!

tapi mmg perut ak sakit sgt2...dtg2 je studio ak trus lepak kt tmpt ak..rase xselesa sbb rakan2 buat kerja kt sekitarnya..nak xnk ak terpaksa naik ke surau..pergh!!!!dapat lelap satu jam!gembira la en sesungut!sbb ak lyan dia bek punya!!!pg td da 6jam tido..!so ak bg tempoh sejam je..amboi2 byk cntik muke!ak byk lg kerja!

tp syukur sgt2 la 'dtg' time ni..so ak pertama kali ak dpt merasai berpuasa untuk hari pertama!!!yeay!seronoknya ak dpt pergi terwih hari pertama...xkisah la ak kalau 'dtg' time nk last2 pose ke..jnji ak dpt menikmati puasa pertama!!!lama kot xdpt..kalau dulu..ak hnya merenung tngkap hostel je tgk org pergi terawih...tuk kali ni..ak dpt merasai hari pertama tersebut...

ya Allah...berilah ak kenikmatan pada bulan puasa nanti..semoga ak betul mencari kebrkatanMu pada bln mulia ini...

so , selamat berpuasa ek semua...~

tAnPa nAmA - makin lama makin sesak!!!!

salam blog.....
Alhamdulillah..syukur kita pada Allah kerana masih lagi kita bernafas untuk hari ini...diri ini masih lemah untuk menerima segala dugaan yang datang...tak tahu bagaimana ingin menghadapi nya..bergantung pada hati..andai hati tabah..diri ini mungkin akan tabah..juga bergantung pada akal..andai diri ini dapat berfikir dengan sempurna...diri ini akan turut berfikir secara sempurna...
usai masuk minggu ke-4 kuliah bermula...bermacam2 cerita sudah di lalui...[sigh]..kenapa makin lama makin bertambah sesak????sudah tiada ruang langsung untuk diri ini bernafas...
kerana keluarga kah?bercerita tentang keluarga...alhamdulillah..diri ini terubat rindu pada keluarga pabila satu majlis diadakan baru2 ini....seperti biasa soalan yang di tanya...'mengapa tidak datang ke terengganu hari tu?penting sangatkah bbq bersama kawan2?nampak sangat bersemangat membuat persiapan bbq?' ya Allah..berilah akal yang bijak untuk diri ini menyusun kata2 agar tiada sesiapa yang tersentuh....'ada submission hari isnin hari tu...dats y xboley pergi' (bahasa rojak)....
'ye ke ade submission?kan da bagitau awal..suruh siapkan project tu awl2 skit...'
'xboley sbb submission kena sama dgn rakan2..kalo len nati lect marah..'
'len kali jangan buat cm tu da...bkn seng nk kumpul ramai2..lgpun ssh nk jumpa abg n kak N kat sana ..'
'baiklah'
hurm...keluarga ramai amat seronok sekali..memamg tradisi keluarga kami sebulan sekali akan berkumpul..bergantung pada tugasan ahli2 keluarga...cuma diri ini nampak sangat sibuk berbanding ahli keluarga lain...kenapa masing2 tidak memahami?jika diri ini menjadi seperti dahulu..selalu meluangkan masa bersama keluaga sehingga tugasan kuliah masih seperti dahulu diabaikan...mungkin diri ini seperti dahulu lagi....entahla..hanya petunjuk dariNya menjadi kekuatan diri ini....wahai keluarga..berilah masa untuk diri ini membaiki diri..diri ini sedar..semakin meningkat usia semakin besar tanggungjawab...walaupun diri ini masih menggalas tanggungjawab sebagai seorang pelajar..tapi...
tapi itu bukan masalah utama..entahlah...baru2 ini muncul lagi dua orang baru masuk kelas kami..diri ini gembira kerana makin beriah suasana..namun agak rasa takut untuk bersaing dengannya...sedangkan diri ini tidak mampu untuk bersaing dengan rakan2 yang belum ada pengalaman tentang senibina..inikan pula rakan2 baru yang banyak pengalaman tentang senibina...diri ini hanya mampu melangkah setapak sahaja..tidak berani untuk ke hadapan lagi...
ya Allah...diri ini amat kekurangan sokongan dan motivasi dari rakan2..kalau dahulu..diri ini di kelilingi dengan rakan2 yang ramai..setiap masa memberi sokongan..sebab itu diri ini boleh belajar lagi di peringkat diploma...sekarang..sudah berbeza...amat berbeza sekali..bukan meminta ramai memberi sokongan..tetapi seorang pun sudah mencukupi..asalkan dapat memberi sokongan yang berterusan...
di sini,diri ini masih mencari rakan sejati...seperti Rara....selalu marah,selalu 'sound' tidak tentu masa...selalu memberi sokongan..dan selalu mendengar masalah walaupun masalah yang kecil sahaja...dia tetap tidak jemu...sebab dia tahu..diri ini akan boleh teruskan hidup selepas meluahkan...sebenarnya..diri ini tidaklah selalu memikirkan masalah yang di hadapi..cuma..apabila masalah itu diluahkan...diri ini akan terus lupa...tidak akan diingati..sebab itu diri ini perlukan seseorang yang boleh mendengar masalah walaupun masalah itu hanya sekecil...
namun,masa sudah berubah..keadaan pun sudah berubah..jadi perlu berdikari dari sekarang...
kepada DIRI INI...teruskan hidup..jadikan Allah sahabat utama...insyaAllah...jalan hidup akan terbuka sentiasa...

Wednesday, July 28, 2010

tAnPa nAmA - inGin ku LuaHkan...

salam blog...

penat.sepatah kata yang mampu ku katakan..memang penat..usai sudah program bbq untuk junior..kini diriku di timbuni dengan tugas-tugas yang perlu ku selesaikan...

entah kenapa hati ini sangat lemah..mungkin kerana diri ini telah membatalkan program family day yang serentak dengan program bbq hari tu...

memang sedih..tetapi tugas di kuliah dan tugas sampingan menjadi alasan utama diri ini tidak turut serta...

walaubagaimanapun..diri ini perlu teruskan tugas2 yang semakin bertambah walaupun isu ini telah di pertikaikan oleh keluarga...diri ini sedar kerana makin meningkat makin banyak tanggungjawab yang perlu di galas...

cuma..diri ini masih perlukan masa untuk membahagikan masa2 bersama keluarga,rakan,tugas...dan untuk diri sendiri..

ya Allah..bantulah hambamu ini

Thursday, July 15, 2010

tAnPa nAmA - AKU CINTA DIA!!!SUNGGUH!!!

SALAM BLOG...

AKU CINTA DIA....
NAMUN AKU TIDAK PERNAH MAHU MENGAKU AKU CINTA DIA...
AKU MALU KERANA AKU SEDAR AKU ADALAH SIAPA...

AKU CINTA DIA...
AKU AKAN BERASA BAHAGIA DAN TERSENTUH APABILA
DIA MEMBERI PERHATIAN KEPADA KU...
AKU MEMANG CINTAKAN DIA...
NAMUN AKU AKU SELALU ABAIKAN SEGALA SURUHANNYA...

AKU SEMAKIN SEDAR...
AKU TERAMAT CINTA DIA...
BERILAH AKU PELUANG UNTUK AKU MEMBUKTIKAN
CINTA SUCI KU INI KEPADA DIA...

AKU CINTA DIA
KERANA AKU PERLUKAN DIA...
DIA SAAT INI KETIKA HIDUPKU
MASIH MENCARI-CARI SINAR BAHAGIA...

AKU CINTA DIA....
AKU MENGHARAPKAN AKU MENJADI PERHATIANNYA...
AKU MEMANG MAHUKAN CINTA DIA..
WALAUPUN AK TERPAKSA BERKONGSI KASIH...
KERANA AKU CINTAKAN DIA...

AKU CINTAKAN DIA...
SUNGGUH!!!!
DAN AKU MAHU MENJADI DI ANTARA KEKASIHNYA...
BERILAH AKU CINTAMU...
AKAN KU JAGA SELALU..
YA ALLAH...

Monday, July 12, 2010

tAnPa nAmA - sEm baRu bErmuLa

salam bLog~

topic kali ini tidak lah begitu menarik di hati ... cuma ingin berkongsi idea mahupun cerita di kala sem baru bermula...

tersebutlah kisah seorang gadis ..... selalu 'happy' dan matlamatnya ingin sentiasa membuatkan orang-orang di sekelilingnya berasa tenang dan bahagia di sampingnya..

apabila sem baru bermula..gadis ini telah memasang azam dan matlamat ingin membaiki diri dalam 'study'..... gadis ini sedar dia perlu lebih banyak usaha supaya dia dapat mencapai cita-citanya..walaupun sudah hampir setahun gadis ini kecewa kerana 'performance'nya dalam pelajaran begitu merosot..namun gadis ini tetap memegang kata-kata 'jangan menyerah kalah'...

suatu hari..gadis ini mendapat khabar yang agak menggerunkan dalam hidup dia..gadis ini di beritahu bahawa dia betul2 perlu menghadapi dugaan itu..dan gadis itu telah mula kurang yakin akan diri dia..

di wajahnya ..tidak menunjukkan dia berasa gusar dengan tekanan itu..namun di hati nya tetap kacau bilau untuk menghadapinya...

semoga gadis itu dapat mengahadapi dugaan tersebut...(^_^)

Thursday, July 8, 2010

tAnPa nAmA -jgn baca

salam....
[maaf..perkataan yg di gunakan adlh bhsa pasr atau bhsa rojak..]

dah lama ak xlakarkan tulisan kt blog ak ni..tidak la terlalu bz sgt..juz ak xde nafsu nk tulis..actually ak cuti sem seketika setelah bis short sem yg ak buat bln 6 yg lalu..

da duk2 umh mane nk hinggat tulis blog la..keje ak mkn + tido + fb..nk bermnja2 ngn fb lelama pon xboleh..kena ikut turn..almaklumla..rumh ak kn ramai...ermm..

busan?mmg busan pon..ak lgsg tahu nk uat pe..nk bc buku ? (punya la busn bru nk sentuh)..buku plk tertinggl kt umh kakak ak...

ddk dgn ibu sstu perkara yg amt berharga buat diri ak..sbb ak rse kali ni len sgt2 berbnding wktu2 yg len..setahu ak..ak la yg ske merantau jauh2..mane nk duk dkt ngn ibu ni..tp kali ni ak bertapa lama skit d rumah..jd ak selami hati ibu kembali..

seriusly..kuliah ak nk mula mggu dpn..tp ak da mula homesick..td ak amik brg2 ak kt studio..tu pun ak nk alik hari ni nk jumpa ngn ibu..tp terpksa tangguh sbb de brg ak terlupa nk amik..so sok ak ke studio kembali...

ibu..erm..byk perkara yg ak pelajari dr beliau..segala pesan beliau xbis2 di curahkn kt ak setiap hari..thnks ibu!kakak syg ibu..

satu pesan yg selalu dia bg.."jgn bercinta time belaja" ... erm.. ak no komen psl tu..tp dia kata jdh tu da di ttpkn oleh Allah..so ak xrisau sgt..sbb ibu yg ckp!ak percy kata2 ibu..sbb katanya adlh satu doa!



ibu seorg yg taat,setia,pndai mengaji,mengajar al-qurn,cntik,bijak,lantang,tegas,tp ..hehehe kdg2 membebel jugk..huhuh...

de lagi pesan ibu.."ingt Allah,Allah akn ingt kita"...mcm2 pesnn la..ak pon da xberapa ingt..huhuh..

cerita psl ibu ek?knpa?sbb AK MMG SYGGGGKN IBU...even ak ni sukar nk melafazkan kata2 syg...tp ak juz pndai tunjukkn dgn perbuatan je..kdg2 ibu merungut kata ak ni xsyg dia la..
hahaha...mmg org yg paling ak syg,ak xkn mudh mengucapkan syg..unless kalo da xthn sgt..-ayt xboleh blah..heheh

erm..bila la ak boley membahagiakn ibu...

p/s : tu la..jgn bc..xde kena mengena pon dgn korg..

Tuesday, June 22, 2010

tAnPa nAmA - am i childish???

dialog ku bkn dialog mu.....
di suatu tempat....

hati : ak tgh bersabar...

akal : sabar lah.....dugaan..mesti de hikmahnya..

hati : samapai bile?????

akal : jgn ikutkan nafsu....

nafsu : aik?nama ak plk naik?pedahaal!!!

hati : ok2..ak tak libatkan ko...nafsu..tp mmg salah ko gak..

akal : da2..jgn gaduh kt sini....hati masih sakit lagi ke????

hati : masih....sedih...sapa yg nk pujuk ni???

akal : pujuk la diri sendiri...hahaha...eh ak gurau je...erm...de hati yg len masih simpati..jgn risau..

hati : ke situ plk akal ni pikir...

nafsu : mula nak miang la tu..xsah kalau xgersang...

hati : ikut ak la..

akal : erm.. k la..ak harp ko ok hati..stop sampai sini je...jom kita jlnkn rutin harian kita..

nafsu : ak pon!!!

hati : ko tu jgn nk bernafsu sgt...udah2 la tu...

nafsu : ikut suka hati ak la...kalau ko kuat iman..xde hal la ...

hati : ceh!!!

akal : (tersenyum)

masing2 bersurai tanpa begitu shaja...erm...borak kosong kn?

Wednesday, June 2, 2010

tAnPa nAmA - seseorang ....

bismillah.....

saat ini teringat pada seseorang..

seseorang yang mencipta kenangan bersama....

seseorang yang banyak memberi kekuatan dan semangat pada diri ini....

seseorang yang sentiasa mengngatkan pada -Nya.....

seseorang yang mengasihi diri ini.....

seseorang yang merindui diri ini....

seseorang yang ego....

seseorang yang pendiam.....

seseorang yang bertanggungjawab...

seseorang yang penyayang....

seseorang........

wassalam...

tAnPa nAmA - siGH ~

salam...
mula meluahkan..

kepala ini berdenyut2 sejak dari tadi..minyak bam sudah berbakul2 letak di kepala...tak tahu la kenapa belum surut2 lagi sakit kepala ini...aduh..makin berdenyut bila memikirkan perangai adik mlm tadi..amat melampau..abg sudah mengamuk2 ... mana beliau pergi ... kenapa susah sangat nak menepati janji....

mata masih belum mahu padam...kenapakah...?aduh..kenapa ni...al-mathurat sudah dua kali dibaca..masih tak mahu lelap...orang lain sudah berdengkur,bermimpikan manis2 belaka...tapi diri ini?hanya terkebil2 memandang syiling....

erm..dalam kepala sudah kosong..seakan2 bersedia untuk beristirehat..tetapi si mata...tetap dengan pendirian...siapa yang mahu mendengar?sebab mereka semua sudah lelap di buai mimpi...

erm...masih mengeluh..tak tahu kenapa sunyi sangat pagi ini...kenapa tak mahu lelap ni!!!!argh!!!!alangkah baiknya andai ada sesiapa yang mahu berbual dengan diri ini ketika ini..tak kisah la berbual kosong mahupun berisi..

erm...

tamat menulis....

Sunday, May 23, 2010

tAnPa nAmA - KELUARGA BAHAGIA

salam...

baru selesai mereka satu kumpulan untuk keluarga di ruang sembang sosial 'muka buku' @

facebook...esok upgrade lagi..mata dah nak padam..

selamat malam..zzzzzzzz